Asperge-broccolisalade met zalm
Ingredienten
- 500 gram witte asperges AA
- 400 gram zalmfilet
- 350 gram broccoli
- 4 eetlepels citroensap
- 1 bosje dille, fijngesneden
- 2 dl olijfolie
- Peper en zout uit de molen
- Beetje suiker
Benodigdheden
- Stoomoven
- Steelpan
- Snijplank
Stap 1:
Schil de asperges rondom twee keer en snij het harde onderste stukje af.
Stap 2:
Kook ze in water met zout 2 eetlepels citroensap en een snufje suiker voor ongeveer 15 minuten (stoomoven op 100 °C voor 12 minuten). Snijd ze schuin in stukjes.
Stap 3:
De broccoli in kleine roosjes verdelen. Kook ze kort om kleur en knapperigheid te behouden (stoomoven op 100 °C voor 2 minuten).
Stap 4:
De zalm kunt u op diverse manieren bereiden:
Stoomoven: 8 minuten op 85 °C
Combi-stoomoven: Combi-koken – HeteluchtPlus 100 °C – vocht 60 % – 10 minuten voorverwarmen
Combimagnetron: Magnetron 80 Watt + HeteluchtPlus 120 °C – 8 minuten voorverwarmen
Stap 5:
Laat de zalm afkoelen en druk voorzichtig de segmentjes los.
Stap 6:
Meng de aspergestukjes met de broccoliroosjes en doe ze in een schaal.
Stap 7:
Maak een dressing van de olijfolie en het citroensap, breng op smaak met peper zout en suiker. Proeven!
Stap 8:
Schep voorzichtig wat van de segmentjes door de salade en leg de resterende er bovenop. Giet er wat van de dressing over en bestrooi met de gehakte dille.