Lenterisotto met asperges en peulvruchten
Ingredienten
- 1 eetlepel olijfolie
- 5 eetlepels boter
- 1 sjalot, gesnipperd
- 400 gram risotto rijst
- 2 dl droge witte wijn
- 1 liter kippenbouillon (of groentebouillon voor vegetariƫrs)
- 500 gram witte asperges AA
- 150 gram groene asperges
- 200 gram sugar snaps
- 100 gram peultjes
- 100 gram doperwtjes
- 5 eetlepels parmezaanse kaas
Benodigdheden
- Pan
- Snijplank
Stap 1:
Schil de witte asperges rondom twee keer en snijd de uiteinden eraf. Snijd ze in schuine stukken. Kook ze ongeveer 6 minuten.
Stap 2:
Maak de groene asperges schoon, snijd de uiteinden eraf en snijd in schuine stukken (groene asperges hoeven niet geschild te worden).
Stap 3:
Kook de sugar snaps, peultjes en doperwtjes kort.
Stap 4:
Verhit de olie en een halve eetlepel boter in een pan en bak de sjalot glazig.
Stap 5:
Voeg de risotto toe en roer met een houten lepel tot de korrels glanzen.
Stap 6:
Giet de wijn erbij en blijf roeren totdat de wijn geabsorbeerd is.
Stap 7:
Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf roeren, zodat het vocht opgenomen kan worden door de rijst.
Stap 8:
Blijf dit herhalen totdat de bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
Stap 9:
Voeg in de laatste 10 minuten de groenten toe.
Stap 10:
Roer als laatste de parmezaanse kaas en de rest van de boter door de rijst heen.