Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pasta met zalm

PastaStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 250 gram pasta
  • 400 gram verse zalm zonder vel
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • ¼ bos basilicum paars en/of groen
  • ¼ bos dille
  • 50 gram olijven
  • 2 el kappertjes
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • Olijfolie
  • Fleur de sel

Benodigdheden

  • Kom
  • Stoomovenpan
  • Bakplaat
  • Stoomovenpan met gaatjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor.
    Stand: Hetelucht plus Temperatuur: 180 ˚C
  2. Verdeel de tomaatjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
    Stand: Hetelucht plus Temperatuur: 160 ˚C Tijd: 15 minuten
  3. Vul de dichte stoomovenpan met ruim kokend water en voeg hier de pasta aan toe.
  4. Zet de pasta in de stoomoven en stel in.
    Temperatuur: 100 ˚C Tijd: 11 minuten
  5. Leg de zalm in een licht ingevette stoomovenpan met gaatjes.
  6. Giet de pasta af, zet de zalm in de stoomoven.
    Temperatuur: 70 ˚C Tijd: 8 minuten
  7. Meng de pasta met de tomaten, kruiden, olijven, kappertjes, citroenrasp/sap en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Breek de gestoomde zalm over de salade, breng op smaak met wat vlokjes fleur de sel en olijfolie.
  9. Garneer met takjes verse kruiden.

Tip: Je kan de pasta ook koken in een pan op de kookplaat.

Dit recept is voor vier personen.