Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pasta met zalm

60 tot 70 minutenPastaStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 250 gram pasta
  • 400 gram verse zalm zonder vel
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • ¼ bos basilicum paars en/of groen
  • ¼ bos dille
  • 50 gram olijven
  • 2 el kappertjes
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • Olijfolie
  • Fleur de sel

Benodigdheden

  • Kom
  • Stoomovenpan
  • Bakplaat
  • Stoomovenpan met gaatjes

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor.
Hetelucht plus       180C

Stap 2
Verdeel de tomaatjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
Hetelucht plus     160C
Bereidingstijd      15 minuten

Stap 3
Vul de dichte stoomovenpan met ruim kokend water en voeg hier de pasta aan toe.

Stap 4
Zet de pasta in de stoomoven en stel in.
Stomen              100C
Bereidingstijd   11 minuten

Stap 5
Leg de zalm in een licht ingevette stoomovenpan met gaatjes.

Stap 6
Giet de pasta af, zet de zalm in de stoomoven.
Stomen              70C
Bereidingstijd   8 minuten

Stap 7
Meng de pasta met de tomaten, kruiden, olijven, kappertjes, citroenrasp/sap en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 8
Breek de gestoomde zalm over de salade, breng op smaak met wat vlokjes fleur de sel en olijfolie.

Stap 9
Garneer met takjes verse kruiden.

 

Tip: Je kan de pasta ook koken in een pan op de kookplaat.