Aardappeltaart

50AardappelStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor één taart

Ingredients

  • 850 gram vastkokende aardappelen, geschild
  • 200 ml room
  • 6 eieren
  • 2 tenen knoflook, gehakt

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Stap 1:
Snijd de aardappelen met behulp van de keukenmachine of een mandoline in mooie dunne plakjes van 2 mm dikte. Was de plakjes om het zetmeel te verwijderen.

Stap 2:
Meng de room met de eieren en knoflook en breng het hoog op smaak met peper uit de molen en wat zeezout. Meng het door de aardappelschijfjes.

Stap 3:
Bekleed een stoomovenpan met gaatjes van 1,5 liter, ruim met vetvrij papier.

Stap 4:
Verdeel de aardappelplakjes met het roommengsel over de beklede stoomovenpan.

Stap 5:
Dek het af met vetvrij papier en schuif het in de stoomoven.

Stomen           100 ºC 
Bereidingstijd 35-40 minuten

Stap 6:
Strooi wat kaas over de taart zodra hij klaar is, daarna even gratineren onder de grill.