Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Gele rijst, groenten en zalm

RijstStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 100 gram gele rijst
  • 150 gram groentebouillon
  • ¼ tl masala
  • ¼ tl kurkuma
  • 150 gram peultjes
  • 12 romanesco roosjes
  • 4 zalmfilets a 60 gram
  • 1 limoen
  • Koriander
  • Yoghurt

Benodigdheden

  • Stoomovenpan met gaatjes
  • Stoomovenpan zonder gaatjes

Bereidingswijze

Gele rijst, groenten en zalm

Stap 1
Doe de gele rijst met de groentebouillon in een dichte stoomovenpan en meng er de masala en kurkuma doorheen en zet in de stoomoven

Stomen                                       100 °C
Bereidingstijd                             12 minuut

Stap 2
Leg de romanesco op een stoomovenpan met gaatjes en zet bij de rijst in de stoomoven

Stomen                                        100 °C
Bereidingstijd                             4 minuten

Stap  3
Snijd de peultjes in drieën en leg in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 4
Zet de peultjes bij de rijst en romanesco in de stoomoven als deze het signaal geeft ‘programma afgerond’.

Stomen                                        100 °C
Bereidingstijd                             2 minuten

Stap 5
Leg de zalmfilets op een ingevette stoomovenpan met gaatjes.

Stap 6
Rasp de limoen over de zalmfilets.

Stap  7
Zet de zalmfilets bij de rijst en groenten in de stoomoven.

Stomen                                        70 °C
Bereidingstijd                             8 minuten

Stap  8
Meng de gehakte koriander door de yoghurt heen en breng op smaak met sap van de limoen en wat peper en zout.

Stap  9
Bewaar de yoghurt tot verder gebruik in de koelkast.

Stap  10
Meng de groenten met de rijst en verdeel de rijst over de kommetjes en leg de zalmfilet op de rijst.

Stap 11
Schep wat van de koriander yoghurt op de zalm.

Deel dit artikel: