Ingredienten
- 100 gram gele rijst
- 150 gram groentebouillon
- ¼ tl masala
- ¼ tl kurkuma
- 150 gram peultjes
- 12 romanesco roosjes
- 4 zalmfilets a 60 gram
- 1 limoen
- Koriander
- Yoghurt
Benodigdheden
- Stoomovenpan met gaatjes
- Stoomovenpan zonder gaatjes
Bereidingswijze
Gele rijst, groenten en zalm
Stap 1
Doe de gele rijst met de groentebouillon in een dichte stoomovenpan en meng er de masala en kurkuma doorheen en zet in de stoomoven
Stomen 100 °C
Bereidingstijd 12 minuut
Stap 2
Leg de romanesco op een stoomovenpan met gaatjes en zet bij de rijst in de stoomoven
Stomen 100 °C
Bereidingstijd 4 minuten
Stap 3
Snijd de peultjes in drieën en leg in een stoomovenpan met gaatjes.
Stap 4
Zet de peultjes bij de rijst en romanesco in de stoomoven als deze het signaal geeft ‘programma afgerond’.
Stomen 100 °C
Bereidingstijd 2 minuten
Stap 5
Leg de zalmfilets op een ingevette stoomovenpan met gaatjes.
Stap 6
Rasp de limoen over de zalmfilets.
Stap 7
Zet de zalmfilets bij de rijst en groenten in de stoomoven.
Stomen 70 °C
Bereidingstijd 8 minuten
Stap 8
Meng de gehakte koriander door de yoghurt heen en breng op smaak met sap van de limoen en wat peper en zout.
Stap 9
Bewaar de yoghurt tot verder gebruik in de koelkast.
Stap 10
Meng de groenten met de rijst en verdeel de rijst over de kommetjes en leg de zalmfilet op de rijst.
Stap 11
Schep wat van de koriander yoghurt op de zalm.