Aardappeltaart
Ingredienten
- 850 gram vastkokende aardappelen, geschild
- 200 ml room
- 6 eieren
- 2 tenen knoflook, gehakt
Benodigdheden
- Stoomovenpan met gaatjes
- Keukenmachine
- Bakpapier
Stap 1:
Snijd de aardappelen met behulp van de keukenmachine of een mandoline in mooie dunne plakjes van 2 mm dikte. Was de plakjes om het zetmeel te verwijderen.
Stap 2:
Meng de room met de eieren en knoflook en breng het hoog op smaak met peper uit de molen en wat zeezout. Meng het door de aardappelschijfjes.
Stap 3:
Bekleed een stoomovenpan met gaatjes van 1,5 liter, ruim met vetvrij papier.
Stap 4:
Verdeel de aardappelplakjes met het roommengsel over de beklede stoomovenpan.
Stap 5:
Dek het af met vetvrij papier en schuif het in de stoomoven.
Functie: Stomen
100 ÂșC, gedurende 35-40 minuten
Stap 6:
Strooi wat kaas over de taart zodra hij klaar is, daarna even gratineren onder de grill.