Havermout met appel

Havermout met appel

10 minutenFruitMagnetronMakkelijk

Ingredienten

  • 250 ml amandelmelk/soja melk/kokosmelk of melk
  • 50 gram havermout
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 2 el honing
  • 50 gram rozijnen
  • Eén appel in plakken gesneden
  • 50 gram blauwe bessen

Benodigdheden

  • Magnetron
  • Kom
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 10 minuten.

 

Stap 1:
Schenk de melk in een kom, meng de havemout en het kaneel erdoorheen.

Stap 2:
Voeg de honing en de rozijnen toe en roer de havermout goed door.

Stap 3:
Zet de kom in de magnetron en stel in:
Quick magnetron       1000W
Bereidingstijd             1 minuut

Stap 4:
Roer de havermout goed door, zet deze daarna terug in de magnetron en stel in:
Quick magnetron       1000W
Bereidingstijd             1 minuut

Stap 5:
Roer de havermout goed door en controleer of de havermout goed is. Als de havermout nog warmer moet, zet deze dan terug in de magnetron en stel in:
Quick magnetron      1000 watt
Bereidingstijd            1 minuut

Stap 6:
Let goed op dat de havermout niet te heet wordt en overkookt.

Stap 7:
Snijd de appel in plakken, leg deze boven op de havermout en doe er blauwe bessen bij.

Stap 8:
Serveer de havermout warm en geniet!

 

Tip: Kies de melk die het beste bij je past en afhankelijk van de smaak kun je er voor kiezen om iets meer of minder honing toe te voegen.