Havermout met appel

Havermout met appel

FruitMagnetronMakkelijk

Ingredienten

  • 250 ml amandelmelk/soja melk/kokosmelk of melk
  • 50 gram havermout
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 2 el honing
  • 50 gram rozijnen
  • Eén appel in plakken gesneden
  • 50 gram blauwe bessen

Benodigdheden

  • Magnetron
  • Kom
  • Snijplank

Stap 1:
Schenk de melk in een kom, meng de havemout en het kaneel erdoorheen.

Stap 2:
Voeg de honing en de rozijnen toe en roer de havermout goed door.

Stap 3:
Zet de kom in de magnetron en stel in:
Quick magnetron:  1000 watt
Bereidingstijd:        1 minuut

Stap 4:
Roer de havermout goed door, zet deze daarna terug in de magnetron en stel in:
Quick magnetron:  1000 watt
Bereidingstijd:        1 minuut

Stap 5:
Roer de havermout goed door en controleer of de havermout goed is. Als de havermout nog warmer moet, zet deze dan terug in de magnetron en stel in:
Quick magnetron:  1000 watt
Bereidingstijd:        1 minuut

Stap 6:
Let goed op dat de havermout niet te heet wordt en overkookt.

Stap 7:
Snijd de appel in plakken, leg deze boven op de havermout en doe er blauwe bessen bij.

Stap 8:
Serveer de havermout warm en geniet!

 

Tip

Kies de melk die het beste bij je past en afhankelijk van de smaak kun je er voor kiezen om iets meer of minder honing toe te voegen.

 

Deel dit artikel: