Popcorn in drie smaken

Popcorn in drie smaken

MagnetronMakkelijk

Ingredienten

  • 3 zakjes magnetron popcorn of 3 x 50 á 60 g pofmaïs
  • Ras el hanout
  • 3 takjes munt
  • Zout
  • Thaise curry poeder
  • 2 el klapper
  • Sesamolie
  • 15 gr koriander
  • Zout
  • 3 teentjes knoflook, schoon

De bereidingstijd is ca. 5 tot 10 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Bereid de zakjes popcorn volgens de bereidingswijze in de magnetron met de popcornfunctie.

óf

Verhit een koekenpan op de kookplaat met iets olie en bak de pofmaïs totdat deze allemaal zijn gepoft. Schud de pan regelmatig zodat de popcorn niet verbrand.

Stap 2:
Laat de popcorn afkoelen.

 

Ras el hanout popcorn

Stap 1:
Breng de popcorn op smaak met wat ras el hanout en zout.

Stap 2:
Hak, net voor dat het geserveerd wordt, de muntblaadjes fijn en meng deze door de popcorn.

 

Thaise popcorn

Stap 1:
Breng de popcorn op smaak met wat currypoeder en zout.

Stap 2:
Voeg voor het serveren iets sesamolie toe en meng de klapper door de popcorn. Hak vervolgens de blaadjes koriander fijn en meng deze door de popcorn.

 

Mediterraanse popcorn

Stap 1:
Hak de knoflook zeer fijn, meng dit met wat olijfolie en verwarm lichtjes.

Stap 2:
Ris de blaadjes van de tijm en hak deze fijn.

Stap 3:
Meng de popcorn voor het serveren met de knoflookolie en tijm. Breng op smaak met witte peper en zout.

 

Heerlijk als hapje voor oudejaarsavond!