Voor gezinnen die kiezen voor 100% gemak

Waarom is een stoomoven ideaal voor jouw gezin?

Koken zonder te veel na te denken

Het gezinsleven is druk zat met al die verschillende schema’s. Om het koken wat makkelijker te maken, heeft onze stoomoven automatische programma’s. Het enige wat jij hoeft te doen is aangeven wat je gaat stomen en het erin zetten. Zelfs bij een compleet menu wordt de volgorde, tijd en temperatuur automatisch bepaald!

Later aan tafel dan gepland

Het eten is klaar, maar je hebt nog even geen tijd om aan tafel te gaan. Je kinderen zijn iets later thuis van hun sport en jij wilt snel de was in de droger stoppen. Geen probleem! De warmhoudstand wordt ingeschakeld, waardoor je na vijftien minuten alsnog kunt genieten van een net zo lekkere warme maaltijd.

Eten opwarmen zonder uitdroging

Kan niet iedereen op hetzelfde tijdstip eten of heb je restjes? Dan is de keuze tussen opwarmen in de magnetron of stoomoven snel gemaakt. De magnetron is op vol vermogen sneller, maar grote kans dat de binnenkant nog koud is of je gerecht is doorgegaard. Met DualSteam is het binnen tien minuten gelijkmatig warm.

50% meer vitamines

Je hoort het vast vaker: stomen is gezonder dan koken. Maar waarom? Dit komt doordat kookwater allerlei belangrijke voedingsstoffen opneemt en je dit vervolgens afgiet. Zonde! Door te koken met stoom behoud je meer vitamines, mineralen en antioxidanten en dát is goed voor het hele gezin.

Spitsuur zonder stress

Spitsuur in de keuken… Herkenbaar? Je wilt zowel de pannen als de kids in de gaten houden. Een stoomoven voorkomt een hoop multitasken! Omdat eten niet kan aanbranden of overkoken, kun je gerust iets anders gaan doen. En veiligheid staat voorop, want door de koele buitenkant kan niemand zich branden.

Net zo snel als een kookplaat

Uiteraard wil je niet inleveren op snelheid. Doordat onze stoomovens net als kokend water een temperatuur van 100 °C bereiken, is dit niet het geval. De bereidingstijden zijn door onze DualSteam-technologie namelijk gelijk aan de kookplaat. Ook handig: binnen vijf minuten is de stoomoven op de juiste temperatuur.

Welk type stoomoven past het beste bij jouw kookstijl?

We hebben vier verschillende soorten: de stoomoven, combi-stoomoven, stoomoven met magnetron en drukstoomoven. Een keuze maken tussen deze vier zonder precies te weten welke mogelijkheden elk type biedt, dat is lastig! Het is in ieder geval belangrijk dat de stoomoven past bij jouw kookstijl en behoeften. Om je op weg te helpen, vertellen we je meer over de verschillen.

Koken met stoom van dichtbij ervaren? Kom dan langs in het Miele Experience Center in Vianen. Hier kun je de stoomovens van binnen en buiten bekijken, beantwoorden we al je vragen en laten we je tijdens een kosteloze demonstratie zien en proeven wat je allemaal met een stoomoven kunt. Ook kun je door het hele land Miele-dealers bezoeken voor advies over keukenapparatuur.

Kom langs in het Miele Experience Center