Om deze redenen maakt een Miele stoomoven je leven makkelijker

Na een lange werkdag snel een lekkere én gezonde maaltijd op tafel zetten: dat is wat iedereen wil. Maar met een volle agenda kan dat soms lastig zijn, of je nou voor jezelf kookt of voor jullie samen. Gelukkig kan het ook anders. In dit blog vertellen we je waarom een stoomoven je leven makkelijker maakt.

Automatisch koken
Het liefst eet je elke doordeweekse dag een maaltijd die lekker en gezond is, zonder daar te veel moeite voor te hoeven doen. Een stoomoven in je keuken maakt het je makkelijker. Binnen vijf minuten is de stoomoven op de juiste temperatuur en de stoomtijd is gelijk aan de kooktijd op een kookplaat.

Het echte gemak ervaar je met de automatische programma’s. In het menu kun je makkelijk voor allerlei bekende producten kiezen: je geeft aan wat je gaat eten, waarna de stoomoven de juiste bereidingstijd en temperatuur instelt. Jij hoeft alleen nog maar het eten in de stoomoven te zetten en aan te geven hoe gaar je het wil hebben, de rest gaat vanzelf. Kun jij fijn even achteroverleunen op de bank.

Snel aan tafel
Na een drukke werkdag plotseling toch een afspraak in de avond? Met de hogedrukstoomoven kun je voor een snelle maaltijd gewoon de keuken induiken. De Miele-stoomoven met PowerSteam heeft namelijk een extra snelle bereidingstijd. Net als in een snelkookpan kun je koken op temperaturen hoger dan 100 °C, maar de stoomoven is in tegenstelling tot een snelkookpan heel precies in de temperatuur.

Het temperatuurbereik tussen de 101 tot 120 °C is ideaal voor een bereiding van groenten, verschillende vleessoorten en peulvruchten. Je bespaart tot wel vijftig procent van de tijd! Wat dacht je van stamppot in een kwartier en stoofvlees in drie kwartier?

“Jij hoeft alleen nog maar het eten in de stoomoven te zetten en aan te geven hoe gaar je het wil hebben, de rest gaat vanzelf.”

Multitasken en gezond opwarmen
Als je nog wat eten over hebt, is de keuze tussen opwarmen in de magnetron of de stoomoven ook snel gemaakt. Hoewel een magnetron op vol vermogen gerechten sneller verwarmt, behoudt de stoomoven in tien minuten tijd de kwaliteit van je gerecht gegarandeerd. Je gerecht droogt dus niet uit, gaart niet door en ook de binnenkant is goed warm. Sterker: het is eerder sappiger door de stoom.

Tijdens het koken nog een afspraak voorbereiden of de was doen? Dat kan, want met een stoomoven heb jij je handen vrij. Aanbranden en overkoken is namelijk uitgesloten. Ben je iets langer bezig dan gepland? Dan houdt de stoomoven je maaltijd nog 15 minuten warm op 70 °C, zonder dat je eten door gaart.

 

Verschillende gerechten tegelijk
Wil je in het weekend uitpakken tijdens een etentje met vrienden of familie? Dan hoef je niet te stressen. Als je voor een gerecht de perfecte bereiding hebt gevonden, kun je bij Miele-stoomovens dertig eigen programma’s opslaan. Instellingen voor gerechten die je vaak bereidt, vind je zo in één keer terug.

Er zijn nog meer voordelen. Met een stoomoven kook je verschillende gerechten gelijktijdig op drie niveaus en verschillende temperaturen, zonder dat de geur en smaak op elkaar worden overgedragen. Een biefstukje bereid je bijvoorbeeld tot op de graad nauwkeurig: iedere zijde van het vlees wordt met een stoomoven even gaar, terwijl jij gezellig bijpraat met je gasten. Extra fijn: na het etentje ben je ook nog eens héél snel klaar met het schoonmaken. Door de gladde binnenwanden van de stoomoven is een doekje erdoorheen halen al genoeg.