5 handige stoomovenweetjes

1. De inschuifhoogte maakt niet uit

Omdat de stoom het gerecht aan alle kanten omringt, speelt de inschuifhoogte geen rol.

2. Geen verschil in tijd met de kookplaat

Bij een temperatuur van 100 ℃ garen gerechten in de stoomoven in dezelfde tijd als op de kookplaat.

3. Alles kan tegelijk worden bereid

Bereid groente, vis en andere gerechten gelijktijdig. Geur-, smaak- en kleurstoffen worden niet overgedragen

4. Verwarm je eten zonder verandering in kwaliteit

Dit werkt vooral perfect voor gerechten die veel vocht bevatten of die niet mogen uitdrogen. Als vuistregel geldt: wat in stoom werd gekookt, kan perfect in stoom worden verwarmd op 95 ℃. Het gerecht houdt zijn structuur en gaart niet door.

5. Ontdooien gaat sneller in de stoomoven

Vlees of vis kan je het beste ontdooien op 50-60 ℃. De structuur verandert niet en het ontdooien gebeurt mooi gelijkmatig. De ontdooitijd hangt samen met de dikte en de structuur van het product. Bevroren groente en eenpansgerechten kan je meteen gaar maken, stel de temperatuur in op 100 ℃.