Consumentenbond: Miele wasmachine heeft langste levensduur

Welke wasmachine gaat het langst mee? Die vraag krijgen we vaker. Het simpele antwoord: een Miele. Een wasmachine moet namelijk niet alleen altijd de beste reinigingsprestaties leveren, ook vinden wij een lange levensduur van de wasmachine erg belangrijk en wel zo duurzaam. Niets is zo vervelend als een wasmachine, die aanvankelijk een goede aankoop leek, maar er toch na 5 jaar mee ophoudt. Dus als je zoekt naar een wasmachine voor perfecte prestaties én een lange levensduur, dan zit je bij Miele goed. De Consumentenbond denkt daarover hetzelfde; een Miele wasmachine is de concurrentie ver vooruit wat betreft levensduur.

Hoe lang gaat een wasmachine mee?

Het onderzoek van de Consumentenbond toont aan dat Miele wasmachines gemiddeld maar liefst 16,6 jaar meegaan. Dit is gebaseerd op de bevindingen van een testpanel van maar liefst 9000 leden van de Consumentenbond. Hiermee is Miele koploper op het gebied van een lange levensduur. Dit is een aanzienlijk verschil ten opzichte van het gemiddelde van 11,5 jaar. Daar zijn we maar wat trots op!

De testresultaten van de Consumentenbond lees je hier

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine? Maar weet je niet welke wasmachine het beste bij jou past?

Start de productadviseur

 

Levensduur wasmachine uitgelegd

Duurzaamheid en een lange levensduur hebben veel met elkaar te maken. Daarom worden wasmachines tegenwoordig ook beoordeeld op hun duurzaamheid. Een duurzaamheidsscore wordt vastgesteld door middel van een levenscyclusanalyse voor elke machine. Dit omvat het hele proces van de geboorte tot het einde, inclusief productie, gebruik en uiteindelijke afvoer van de machine. De fabricage, het gebruikte wasmiddel, stroomverbruik en waterverbruik hebben ook allemaal invloed op de milieubelasting. Reden genoeg dus om, wanneer je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, te selecteren op die met de langste levensduur. En laat Miele hierin nou nét op de eerste plaats staan…

 

Waarom Miele uitblinkt

Wat maakt Miele wasmachines zo duurzaam? Het antwoord schuilt in Miele’s toewijding aan topkwaliteit en innovatie. Miele gebruikt enkel hoogwaardige materialen en de nieuwste technologieën om wasmachines te creëren die bestand zijn tegen intensief gebruik en de tand des tijds kunnen doorstaan. Elke machine wordt grondig getest om te voldoen aan Miele’s hoge standaarden van duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Keuze voor duurzaamheid: Miele wasmachines

Bij het kiezen van een wasmachine is het belangrijk om te investeren in duurzaamheid en betrouwbaarheid. Het onderzoek wijst uit dat Miele wasmachines niet alleen voldoen aan deze criteria, maar ze overtreffen ook de concurrentie. Met een hoge duurzaamheidsscore en enkele modellen met het predicaat “Groene Keuze” biedt Miele wasmachines die lang meegaan en weinig impact hebben op het milieu.

De binnenkant maakt het verschil. Nieuwsgierig naar die van een Miele wasmachine?

Neem een kijkje in een Miele wasmachine

Conclusie: kies Miele voor lange levensduur

Het onderzoek van de Consumentenbond bevestigt wat velen al weten: Miele staat synoniem voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Met een levensduur van gemiddeld 16,6 jaar en een sterke focus op milieuvriendelijkheid, bieden Miele wasmachines een slimme keuze voor wie op zoek is naar langdurige prestaties zonder compromis. Kies voor Miele en investeer in kwaliteit die lang meegaat.

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine? Hieronder vind je al onze modellen.

Ontdek alle Miele wasmachines

Welke wasmachine past bij jou?

Krijg binnen enkele klikken handig advies.

Start productadviseur

Kom langs

In de Miele Experience Centers kun je al onze apparaten bekijken, workshops volgen en kookdemonstraties ervaren. Kom langs voor inspiratie of deskundig advies.

Lees meer

Naar de webshop

Bestel en gemakkelijk snel accessoires, reinigings- of onderhoudsproducten voor je apparaat via de online Shop.

Lees meer