Hoe was en bewaar je mondkapjes van stof?

Met bloemen, strepen of camouflage-motief … er wordt volop geëxperimenteerd met de vrolijkste kleuren en motieven op stoffen mondkapjes. Aan één mondkapje heb je niet genoeg. Wanneer je met de trein reist heb je bijvoorbeeld al twee mondkapjes nodig. Eén voor de heenreis en één voor de terugreis. Hoe bewaar je jouw mondkapjes zo hygiënisch mogelijk? En hoe was je ze, zodat je ze veilig opnieuw kunt gebruiken?

Hoe bewaar je mondkapjes?

Mondkapjes van stof bewaar je zo steriel mogelijk. Heb je net je mondkapje gebruikt stop hem dan in een apart (plastic) zakje of afgesloten bakje. Stop je mondkapje niet bij het mondkapje voor de terugreis en stop hem ook niet los in je zak of je tas.

 

Hoe zorg ik dat mijn mondkapje schoon wordt?

Na gebruik moet je de mondkapjes vervangen. De mondkapjes van stof kan je makkelijk wassen. Stop het mondkapje in een waszakje, want zo blijven de elastiekjes beter.

Fabeltje: het is een fabeltje dat je een mondkapje in de vriezer of koelkast kan stoppen. Dit heeft geen enkele zin, want door deze kou wordt het virus niet gedood.

Was je mondkapjes op minimaal 60 graden gedurende 30 minuten. Gebruik alleen wasmiddel en geen wasverzachter. Een aantal wasmachines van Miele hebben een speciaal programma om deze mondkapjes extra hygiënisch te kunnen wassen, zoals het programma Katoen hygiëne en programma AllergoWash. Lees in deze blog hoe je hygiënisch kunt wassen.

Tip: je gezichtshuid is gevoeliger voor wasverzachter én het inademen van een bloemetjesgeur is na een paar minuten niet meer lekker. Gebruik daarom geen wasverzachter

Hoe moet ik mijn mondkapje drogen?

Je kan het mondkapje van stof pas gebruiken als hij helemaal droog is. Je kan het mondkapje in de droger doen. Heb je geen droger? Laat hem dan op een schone plek drogen. Als het mondkapje droog is laat hem dan niet rondslingeren maar bewaar hem in een (plastic) zakje of een afgesloten bakje. Klaar voor je volgende treinreis.

 

Bij Miele staat hygiëne hoog in het vaandel. Niet alleen bij wassen, maar ook bij stofzuigen, koken, vaatwassen en meer. We laten je graag zien hoe je ook zelf zo hygiënisch mogelijk te werk kan gaan! Lees hier de tips.