360 graden hygiëne in huis met Miele

Tegenwoordig moeten onze huishoudelijke apparaten niet alleen functioneel en stijlvol zijn, maar ook voldoen aan strenge hygiëne-eisen. Ook bij Miele staat hygiëne hoog in het vaandel. Niet alleen bij wassen, maar ook bij stofzuigen, koken, vaatwassen en meer. We laten je graag zien hoe je ook zelf zo hygiënisch mogelijk te werk kan gaan!

Hygiënisch wassen

Om je wasgoed écht goed schoon te krijgen, is er meer nodig dan alleen wat vaker wassen. Maar wat dan?

  • Was op de juiste temperatuur;
  • Kies het juiste wasprogramma;
  • Stop je wasmachine niet te vol;
  • Maak je wasmachine schoon (en de droger).

Meer weten? Lees dan meer over deze vier belangrijke wastips.

Wist je trouwens dat wij onze wasmachines en reinigingsproducten extern hebben laten testen om te zien of ze aan alle hygiëne-eisen voldoen? Dit heeft ons het LGA-keurmerk ‘Geteste Hygiëne’ opgeleverd voor zowel ons katoenhygiëneprogramma (60°C) als ons programma met de unieke AllergoWash-optie. Iets waar we oprecht trots op zijn. Je leest er hier alles over.

Stofzuigen en hygiëne

Ook bij stofzuigen is hygiëne geen overbodige luxe. Vooral voor mensen met een allergie voor huisstof is het belangrijk dat er zo weinig mogelijk stof vrijkomt. Daarom adviseren we een stofzuiger met een HEPA-air-clean-filter. Sommige Miele-stofzuigers hebben een speciale afdichting van de behuizing, waardoor niet alleen het uitblaasfilter, maar het hele apparaat aan de eisen van de Europese norm EN 1822/1998 (HEPA 13) voldoet. Deze worden dan ook aanbevolen door de TÜV Nord voor mensen met een allergie.

Een stofvrije stofzuigerzak die je hygiënisch kunt vervangen? Het kan met de originele Miele HyClean-stofzuigerzak. Als je de stofzuiger opent, gaat de stofafsluiting van deze stofzuigerzak automatisch dicht en is het opgezogen stof opgesloten. Zo kan dit (fijn)stof dus niet meer ontsnappen!

Meer weten over hygiënisch stofzuigen met Miele? Check dan onze site.

Hygiënisch Vaatwassen

Een smetteloos schone én bacterievrije vaat en vaatwasser? Geen probleem met Miele!

Hygiëne Programma

Wist je dat ons Hygiëne Programma voor de vaatwasser perfect is voor het bacterievrij reinigen van vaatwerk dat juist die extra hygiëne vereist? Denk hierbij aan speelgoed (let er daarbij wel op dat het plastic niet te zacht is, anders gaat het vervormen), babyflessen en speentjes of snijplanken (mits deze in de vaatwasser mogen natuurlijk).

Het Hygiëne Programma reinigt op een hoge temperatuur van 69°C met, in tegenstelling tot andere programma’s, 2x tussenspoelen. Het naspoelen gebeurt vervolgens op 70°C. Op deze temperatuur wordt je vaat smetteloos schoon.

Houd je vaatwasser schoon

Een perfect afwasresultaat krijg je alleen in een hygiënisch schone vaatwasser. Daarom is het belangrijk dat je ook de machine zelf geregeld reinigt. De deurdichting en deur, het bedieningspaneel en de lichtgeleider kun je schoonmaken met een vochtige doek. En wist je dat regelmatig een heet programma draaien ook goed helpt tegen stank en een minder schone vaat? Doen dus!

Om vet te verwijderen, biedt Miele een speciale machinereiniger. Hiermee krijg je gegarandeerd een hygiënisch schone vaat! Wil je meer weten over hoe jij je vaatwasser schoonhoudt? Lees dan onze handige reinigingstips voor je vaatwasser.

DishClean en IntenseClean

Ons onderhoudsmiddel DishClean garandeert een optimale werking van je vaatwasser. Kalk en geurtjes worden verwijderd en de elasticiteit en dichtheid van de deurdichtingen komen met dit middel niet in het geding. Deze unieke Miele formule verzekert je dan ook van jaren gebruiksplezier van je vaatwasser. Maar ook Miele IntenseClean verwijdert vet, bacteriën en geurtjes. Ideaal voor een effectieve en grondige reiniging van je afwasmachine.

Extra tip!

Hoe vaak vervang jij je afwasborstel? Geregeld een nieuwe kopen, is eigenlijk helemaal niet nodig. Want door je afwasborstel een keer per week in de vaatwasser te doen en te laten meedraaien in een programma van minstens 60°C, krijg jij je afwasborstel weer keurig schoon! Die hoge temperatuur is nodig, want bij minder dan 60°C gaan de bacteriën niet dood en blijft je afwasborstel vies.

Desinfecteren met de stoom- en combi-stoomoven

Heb je een baby, dan weet je hoe belangrijk het is dat flesjes en spenen grondig schoon zijn. Maar ook weet je dan vast wel wat voor een klus dit schoonmaken soms kan zijn. Als je een stoomoven hebt, dan word je leven vanaf nu een stuk makkelijker! Want deze is niet alleen geschikt om eten te stomen, maar ook desinfecteer je heel makkelijk al die babyflesjes en speentjes. Op 100°C zijn deze items in slechts 15 minuten geheel bacterievrij! Hoe fijn is dat?! De stoomoven is trouwens ook handig om bijvoorbeeld pincets of servies te desinfecteren (van belang bij een glutenallergie). Multifunctioneel apparaat dus!

Miele Professional

Niet alleen op de consumentenmarkt, maar ook op de professionele markt is hygiëne een onderwerp waar Miele zich dagelijks mee bezighoudt. We ontwikkelen dan ook waardevolle hygiënische reinigingsdiensten en -producten, zoals professionele reinigings-, desinfectie- en sterilisatieapparatuur en professionele was-, droog-, strijk- en afwasapparaten.

De apparaten van Miele Professional zijn speciaal ontworpen, gebouwd en getest om aan de hoogste hygiëne-eisen te kunnen voldoen. Bacteriën en potentiële virussen worden gegarandeerd uitgeschakeld. Met Miele Professional kiest ook de professionele markt dus voor veiligheid.

 

Miele = Hygiëne

Je ziet, bij Miele staat hygiëne altijd voorop. Zodat jij zorgeloos je ding kunt doen.