Zoete broodjes met maan- en sesamzaad
De bereidingstijd is ca. 45 tot 60 minuten.
Bereiding
Stap 1: Meng de bloem met de bakpoeder in een ruime kom. Voeg kwark, melk, olie, suiker, zout en eiwit toe en kneed het met de handmixer met kneedhaken snel tot een glad deeg. Meng het deeg niet te lang, want het moet kleverig blijven. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot een rol.
Stap 2: Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol ze tot ca. 18 cm lange rollen. Rol de uiteinden wat dunner uit, vorm ze tot halve maantjes en leg ze op de bakplaat of de bakplaat met gaatjes.
Stap 3: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180°C. Klop de eidooier met de melk los en bestrijk de broodjes hiermee. Bestrooi de helft van de broodjes met maanzaad en de andere helft met sesamzaad. Schuif de bakplaat in de oven en bak de broodjes bruin en gaar.
Stand Hetelucht Plus Temperatuur 180°C Stoomstoot (indien mogelijk) 1 handmatig bij het inschuiven Duur 17-20 minuten Inschuifhoogte 2e van onderen
Of in de combi-stoomoven
Combinatiestand Hetelucht Plus Temperatuur 180C Vocht 30% Duur 17-20 minuten Inschuifhoogte 1e van onderen
Stap 4: Laat de broodjes op het rooster afkoelen. In plaats van halve maantjes kunt u het deeg ook tot 12 bolletjes draaien. Snijd ze voor het bakken aan de bovenkant kruislings in, bestrooi ze met de zaadjes en bak ze volgens het recept.