Zoete aardappelstamppot met gestoofde prei en zeebaars

Zoete aardappelstamppot met gestoofde prei en zeebaars

VisStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 300 gram pastinaak, geschild en in blokjes
  • 600 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 400 gram prei, gewassen en in ringen gesneden
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 tl kerriepoeder
  • 4 zeebaarsfilets
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1tl geroosterde sesamolie
  • 1 el rijstazijn
  • 3 cm gember, geschild en in dunne reepjes gesneden
  • 1 groene chili, dun gesneden
  • 10 takjes koriander
  • bosui, in schuine ringen gesneden

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Pan

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Stoom de zoete aardappel en pastinaak gaar op 100C. Dit duurt 15-20 minuten, afhankelijk van de grootte. Gebruik hier eventueel ‘Koken menu’ voor. Geen stoomoven? Kook deze ingrediënten dan.

Stap 2:
Verhit intussen in een pan de zonnebloemolie. Fruit hierin de prei aan zonder te kleuren.

Stap 3:
Voeg de kerrie toe en laat deze lekker zijn smaak afgeven.

Stap 4:
Blus af met de kippenbouillon en laat ongeveer 5 minuten stoven, tot je de gewenste gaarheid hebt.

Stap 5:
Meng intussen de sojasaus, sesamolie en rijstazijn door elkaar. Doe hier wat van de gesneden gember en groene chili doorheen.

Stap 6:
Doe de zeebaarsfilets in een ingevette stoomovenpan met gaatjes. Door de stoomovenpan licht in te vetten met bijvoorbeeld olijfolie, blijft de vis niet plakken. Stoom de filets 6-8 minuten op 80-85C. Geen stoomoven? Bak ze dan op matig vuur in de pan met de huidkant naar onderen. Draai de filet op het laatst even om voor een krokante huid.

Stap 7:
Haal de pastinaak en zoete aardappel uit de stoomoven en voeg de prei toe. Stamp alles, maar zorg wel dat je nog structuur houd.

Stap 8:
Serveer de stamppot met de gestoomde vis en schep er lekker wat saus overheen. Maak af met koriander en bosui.