Zoete aardappelstamppot met gestoofde prei en zeebaars
De bereidingstijd is ca. 45 minuten.
Bereiding
Stap 1: Stoom de zoete aardappel en pastinaak gaar op 100C. Dit duurt 15-20 minuten, afhankelijk van de grootte. Gebruik hier eventueel ‘Koken menu’ voor. Geen stoomoven? Kook deze ingrediënten dan.
Stap 2: Verhit intussen in een pan de zonnebloemolie. Fruit hierin de prei aan zonder te kleuren.
Stap 3: Voeg de kerrie toe en laat deze lekker zijn smaak afgeven.
Stap 4: Blus af met de kippenbouillon en laat ongeveer 5 minuten stoven, tot je de gewenste gaarheid hebt.
Stap 5: Meng intussen de sojasaus, sesamolie en rijstazijn door elkaar. Doe hier wat van de gesneden gember en groene chili doorheen.
Stap 6: Doe de zeebaarsfilets in een ingevette stoomovenpan met gaatjes. Door de stoomovenpan licht in te vetten met bijvoorbeeld olijfolie, blijft de vis niet plakken. Stoom de filets 6-8 minuten op 80-85C. Geen stoomoven? Bak ze dan op matig vuur in de pan met de huidkant naar onderen. Draai de filet op het laatst even om voor een krokante huid.
Stap 7: Haal de pastinaak en zoete aardappel uit de stoomoven en voeg de prei toe. Stamp alles, maar zorg wel dat je nog structuur houd.
Stap 8: Serveer de stamppot met de gestoomde vis en schep er lekker wat saus overheen. Maak af met koriander en bosui.