Zoete aardappelstamppot met gestoofde prei en zeebaars
Ingredienten
- 300 gram pastinaak, geschild en in blokjes
- 600 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 400 gram prei, gewassen en in ringen gesneden
- 2 el zonnebloemolie
- 2 dl kippenbouillon
- 2 tl kerriepoeder
- 4 zeebaarsfilets
- 2 el lichte sojasaus
- 1tl geroosterde sesamolie
- 1 el rijstazijn
- 3 cm gember, geschild en in dunne reepjes gesneden
- 1 groene chili, dun gesneden
- 10 takjes koriander
- bosui, in schuine ringen gesneden
Benodigdheden
- Stoomovenpan met gaatjes
- Pan
Stap 1:
Stoom de zoete aardappel en pastinaak gaar op 100 °C. Dit duurt 15-20 minuten, afhankelijk van de grootte. Gebruik hier eventueel ‘Koken menu’ voor. Geen stoomoven? Kook deze ingrediënten dan.
Stap 2:
Verhit intussen in een pan de zonnebloemolie. Fruit hierin de prei aan zonder te kleuren.
Stap 3:
Voeg de kerrie toe en laat deze lekker zijn smaak afgeven.
Stap 4:
Blus af met de kippenbouillon en laat ongeveer 5 minuten stoven, tot je de gewenste gaarheid hebt.
Stap 5:
Meng intussen de sojasaus, sesamolie en rijstazijn door elkaar. Doe hier wat van de gesneden gember en groene chili doorheen.
Stap 6:
Doe de zeebaarsfilets in een ingevette stoomovenpan met gaatjes. Door de stoomovenpan licht in te vetten met bijvoorbeeld olijfolie, blijft de vis niet plakken. Stoom de filets 6-8 minuten op 80-85 °C. Geen stoomoven? Bak ze dan op matig vuur in de pan met de huidkant naar onderen. Draai de filet op het laatst even om voor een krokante huid.
Stap 7:
Haal de pastinaak en zoete aardappel uit de stoomoven en voeg de prei toe. Stamp alles, maar zorg wel dat je nog structuur houd.
Stap 8:
Serveer de stamppot met de gestoomde vis en schep er lekker wat saus overheen. Maak af met
koriander en bosui.