Zilvervliesrijst met bruine bonen

Zilvervliesrijst met bruine bonen

20 - 60 minutenRijstStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 300 gram zilvervliesrijst (75 gram per persoon)
  • 1 pot bruine bonen (uitgelekt)
  • 2 uien
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 teentje knoflook
  • 4 tomaten
  • ½ aubergine

Supplies

  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 20 tot 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Stoom of kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Stap 2:
Hak de knoflook en snipper de ui fijn.

Stap 3:
Snijd de aubergine in kleine blokjes en houdt de paprika grof. Snijd de tomaat in 8 stukken.

Stap 4:
Bak de ui en knoflook glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de aubergine toe en daarna de paprika.

Stap 5:
Bak lekker door. Voeg als laatste de tomaat toe en laat indampen.

Stap 6:
Doe de uitgelekte bonen erbij en warm dit goed op. Voeg eventueel nog wat Tabasco toe.

Stap 7:
Serveer met de zilvervliesrijst.