Zalm, krieltjes en sperziebonen

VisOvenGemiddeld
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 2 sjalotjes
  • Olijfolie
  • 4 zalmmoten á 150 g
  • 50 g boter
  • 250 g voorgekookte krieltjes met schil
  • 800 g sperziebonen
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 el zeezout

Supplies

  • Hapjespan
  • Ovenschaal

De bereidingstijd is ca. 30 minuten.

 

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180C.

Stap 2:
Pel de sjalotten, halveer en snijd in halve ringen.

Stap 3:
Vet de ovenschaal in met olie en verdeel de zalmmoten, bestrooi met de gesneden sjalotten.

Stap 4:
Bak de zalm in circa 15 minuten gaar.

Stap 5:
Verhit de boter in een hapjespan en bak de voorgekookte krieltjes goudbruin en gaar.

Stap 6:
Maak de sperziebonen schoon.

Stap 7:
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de sperziebonen beetgaar.

Stap 8:
Serveer de zalm met de krieltjes en sperziebonen.

Stap 9:
Bestrooi de zalm met gedroogde tijm en een beetje zeezout.

 

Tip: Stoomoven-bezitters kunnen de zalmmoten 3 á 4 minuten op 85 °C stomen. Hierdoor zal de zalm tijdens het bakproces in de oven zijn sappigheid behouden. De sperzieboontjes kunnen 6 minuten in de stoomoven worden gegaard op 100 °C. Het is ook erg lekker om tijdens het bakproces van de zalm en de sjalotjes wat verse tijmblaadjes toe te voegen. Nog lekkerder dan gedroogde tijm! Lees hier het hele recept.