Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Zalm, krieltjes en sperziebonen

VisOvenGemiddeld

Ingredienten

  • 2 sjalotjes
  • Olijfolie
  • 4 zalmmoten á 150 g
  • 50 g boter
  • 250 g voorgekookte krieltjes met schil
  • 800 g sperziebonen
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 el zeezout

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Ovenschaal

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 ◦C.

Stap 2:
Pel de sjalotten, halveer en snijd in halve ringen.

Stap 3:
Vet de ovenschaal in met olie en verdeel de zalmmoten, bestrooi met de gesneden sjalotten.

Stap 4:
Bak de zalm in circa 15 minuten gaar.

Stap 5:
Verhit de boter in een hapjespan en bak de voorgekookte krieltjes goudbruin en gaar.

Stap 6:
Maak de sperziebonen schoon.

Stap 7:
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de sperziebonen beetgaar.

Stap 8:
Serveer de zalm met de krieltjes en sperziebonen.

Stap 9:
Bestrooi de zalm met gedroogde tijm en een beetje zeezout.

 

Tips

Stoomoven-bezitters kunnen de zalmmoten 3 á 4 minuten op 85 °C stomen. Hierdoor zal de zalm tijdens het bakproces in de oven zijn sappigheid behouden. De sperzieboontjes kunnen 6 minuten in de stoomoven worden gegaard op 100 °C. Het is ook erg lekker om tijdens het bakproces van de zalm en de sjalotjes wat verse tijmblaadjes toe te voegen. Nog lekkerder dan gedroogde tijm! Lees hier het hele recept.

Perfecte resultaten met Miele ovenschalen

Maak optimaal gebruik van je oven met de ovenschalen van Miele. Voor het bereiden van een groot stuk vlees, vis of gevogelte en vele andere ingrediënten hebben wij passende ovenschalen. Ontdek het volledige assortiment in de Miele webshop.

Naar de webshop
Deel dit artikel: