Rigatoni met groentebolognese
Stap 1: Kook de pasta in ruim water met zout gedurende 5-6 minuten. Giet de pasta af, spoel met koud water na en laat het goed uitlekken. Maak de ui en de knoflook schoon. Was de aubergine en de courgettes. Schil de paprika’s met een dunschiller en verwijder de zaadlijsten. Hak alle groente met een scherp mes of in de keukenmachine fijn.
Stap 2: Was en droog de oregano en de tijm en hak de blaadjes zeer fijn. Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de groente 3-5 minuten aan. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Roer oregano en tijm erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel chilivlokken of cayennepeper naar smaak toe.
Stap 3: Vet de ovenschaal in met olie en zet de rigatoni er rechtop in.
Stap 4: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180°C. Verdeel de saus over de rigatoni zodat de pasta bijna bedekt is. Bestrooi met Parmezaanse kaas en leg hier en daar een dot ricotta. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi naar smaak met nog wat zeezout.
Stap 5: Bak de pasta op Hetelucht Plus 180 °C gedurende 35-40 minuten op het 2e niveau van onderen.
Stap 6: Hak de rest van de knoflook fijn en bak het zachtjes in de resterende olie aan. Voeg de geraspte citroenschil en gehakte peterselie toe. Sprenkel de gekruide olie over de pasta zodra het gerecht uit de oven komt.