Strooptaart met wortel en gember
Ingredienten
- 60 gram zachte boter
- 55 gram bruine basterdsuiker
- 45 gram fijne tafelsuiker
- Mespunt zout
- 2 eieren
- 4 eetlepels melk
- 90 gram zelfrijzend bakmeel
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels gekonfijte gember, fijngehakt
- 100 gram wortel, geraspt
- 2 eetlepels suikerstroop
Benodigdheden
- Huishoudfolie
- Stoomovenpan
Stap 1:
Klop de boter met de bruine suiker en de tafelsuiker tot een romig mengsel. Klop er vervolgens de eieren en de melk door.
Stap 2:
Spatel het bakmeel, bakpoeder en kaneel door het eiermengsel en voeg wortel en gember toe.
Stap 3;
Vet een dichte 2,5 liter stoomovenpan in met zonnebloemolie en bekleed hem met huishoudfolie. Vet daarna het folie in met een beetje olie.
Stap 4:
Schep het beslag in de met huishoudfolie beklede stoomovenpan en schuif in de stoomoven.
Functie: Stomen
95 °C, gedurende 30 minuten
Stap 5:
Keer de stoomovenpan op een plank of een bord en trek het folie voorzichtig van de taart.
Stap 6:
Verdeel de taart in gelijke stukken. Garneer de stukken met een beetje suikerstroop of eventueel chocoladesaus.
Tip
- Heerlijk met een bolletje vanille-ijs!
- Deze taart kan zowel warm als op kamertemperatuur gegeten worden.