Wasabipuree met gegrilde gamba
De bereidingstijd is ca. 30 minuten.
Bereiding
Stap 1: Kook of stoom de aardappels gaar, giet ze af en pureer ze met een puree-knijper of stamp ze fijn.
Stap 2: Voeg warm water toe, totdat een smeuïge puree ontstaat. Maak het romig met de slagroom en boter.
Stap 3: Breng de puree op smaak met witte peper en zeezout. Roer nu de wasabi door de puree. Proef en voeg toe naar smaak.
Stap 4: Verhit een grillpan en grill hierin de met olie bestreken gamba´s.
Serveren
Stap 1:
Doe de puree in een spuitzak met een grof gekartelde spuitmond.
Stap 2: Spuit een rozet op een klein bordje en zet de gamba, met de staart naar boven, erin.
Stap 3:
Druppel wat van de teriyaki saus erover en bestrooi met de zwarte sesamzaadjes.