Turkse köfte

Turkse köfte

VleesKookplaatMakkelijk

Ingredienten

  • 500 g lams- of rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 sneetjes witbrood
  • 50 ml melk
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 geperste teen knoflook
  • 8 takjes fijngehakte platte peterselie
  • 4 takjes fijngehakte munt
  • Zout
  • Peper

Benodigdheden

  • Grillpan

De bereidingstijd is ca. 20 minuten.

 

Bereiding

Stap1:
Pel en snijd de knoflook en hak de peterselie en munt fijn. Week 2 sneetjes witbrood in 50 ml melk.

Stap 2:
Meng alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3:
Vorm van het gehaktmengsel 12 kleine worstjes van 2 cm dik.

Stap 4:
Bak of gril ze in 8-10 minuten.

 

Tip: Lekker met een lepel Turkse yoghurt.