Penne met tomatensaus en ansjovis
Ingredienten
- 350/400 gram (volkoren) penne
- 500 gram roma tomaten (grof gesneden)
- 3 uien (gesnipperd)
- 2 tenen knoflook (gehakt)
- 3 el zwarte olijven (gehalveerd, zonder pit)
- 2 el kappertjes
- 10 ansjovis filets
- Bosje basilicum
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
Benodigdheden
- Stoomovenpan met gaatjes
- Pan
Stap 1:
Stoom of kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 2:
Fruit de knoflook en de ui glazig in olijfolie, maar laat niet kleuren.
Stap 3:
Voeg de tomaten toe en laat lekker stoven, zodat de tomaten garen en ook indikken.
Stap 4:
Voeg nu de ansjovis, olijven en kappertjes toe en breng op smaak met peper en wat mooie Aceto Balsamico.
Stap 5:
Giet de pasta af en meng met een scheut olijfolie. Schep de vegetarische tomatensaus door de pasta heen.
Stap 6:
Pluk er als laatste de basilicum overheen en rasp er lekker wat Parmezaan overheen.
Tip
Serveer eventueel met wat rucola aangemaakt met wat olijfolie of dressing.