Voorjaarsstamppot van zoete aardappel en raapstelen
De bereidingstijd is ca. 45 minuten.
Bereiding
Stap 1: Snijd de zoete aardappels in vier gelijke stukken en stoom ze op 100 °C gaar in 18-22 minuten. Hoe kleiner de stukken, hoe korter de tijd!
Stap 2: Verwarm intussen de melk en eventueel de boter in een dichte stoomovenpan (0,6 dl).
Stap 3: Als de aardappels gaar zijn, doe ze dan in een dichte bak of stoomovenpan.
Stap 4: Stamp de aardappels grof en meng met de melk en eventueel boter.
Stap 5: Meng er de grof gesneden raapstelen door en breng op smaak met witte peper en eventueel wat zout.
Tips:
Maak deze stamp af met wat olijfolie.
Rauw heeft de voorkeur, maar de raapstelen kunnen eventueel ook 1 minuut voorgestoomd worden op 100 °C.
Serveer met een maïskipfilet of kippendij.