Voorjaarsstamppot van zoete aardappel en raapstelen

Voorjaarsstamppot van zoete aardappel en raapstelen

AardappelStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 1 kilo zoete aardappel, geschild
  • 2 bossen raapstelen, grof gesneden en gewassen
  • 1 tot 1,5 dl melk
  • 50 gram roomboter
  • Peper en zout

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Stoomoven pan zonder gaatjes

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Snijd de zoete aardappels in vier gelijke stukken en stoom ze op 100 °C gaar in 18-22 minuten. Hoe kleiner de stukken, hoe korter de tijd!

Stap 2:
Verwarm intussen de melk en eventueel de boter in een dichte stoomovenpan (0,6 dl).

Stap 3:
Als de aardappels gaar zijn, doe ze dan in een dichte bak of stoomovenpan.

Stap 4:
Stamp de aardappels grof en meng met de melk en eventueel boter.

Stap 5:
Meng er de grof gesneden raapstelen door en breng op smaak met witte peper en eventueel wat zout.

 

Tips:

Maak deze stamp af met wat olijfolie.

Rauw heeft de voorkeur, maar de raapstelen kunnen eventueel ook 1 minuut voorgestoomd worden op 100 °C.

Serveer met een maïskipfilet of kippendij.