Brownies

Brownies

ChocoladeOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 200 gram couverture (pure chocolade, minstens 72% cacao)
  • 200 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 300 gram rietsuiker
  • 6 eieren

Benodigdheden

  • Huishoudfolie
  • Bakvorm
  • Stoomoven
  • Bakpapier
  • Dichte stoomoven pan

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 ˚C.

Stap 2:
Doe de chocolade en boter in een dichte stoomovenpan en dek deze af met huishoudfolie. Schuif de stoomovenpan in de stoomoven om de chocolade te smelten op 85 ˚C voor 15 minuten. Geen stoomoven? Smelt de chocolade dan au bain-marie.

Stap 3:
Klop de bloem, suiker en eieren tot een dik lint.

Stap 4:
Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Stap 5:
Roer het chocolademengsel goed door met een garde en spatel het door de eimassa.

Stap 6:

Schenk het beslag in de vorm en zet deze in een grote schaal. Schuif de vorm en schaal in het midden van de oven. Vul de schaal met water, zodat de taartvorm au bain-marie wordt verwarmd.

Stap 7:
Kies voor de Professional functie (3 stoominjecties, om de 10 minuten) op 180 ˚C voor 40 minuten. De stoominjecties kunnen ook handmatig toegevoegd worden bij de combi-stoomoven. Geen oven met Professional-functie of combi-stoomoven? Verleng de bereidingstijd dan met 5 minuten.

Stap 8:
Laat de taart vervolgens vóór verder gebruik goed afkoelen in de koelkast, het liefst een nacht lang.

Stap 9:
Snijd de taart met een heet mes in vierkanten van 3 cm.