Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Voorjaarsstamppot van zoete aardappel en raapstelen

Voorjaarsstamppot van zoete aardappel en raapstelen

AardappelStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 1 kilo zoete aardappel, geschild
  • 2 bossen raapstelen, grof gesneden en gewassen
  • 1 tot 1,5 dl melk
  • 50 gram roomboter
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Stoomovenpan met gaatjes
  • Stoomovenpan zonder gaatjes

Stap 1:
Snijd de zoete aardappels in vier gelijke stukken en stoom ze op 100 °C gaar in 18-22 minuten. Hoe kleiner de stukken, hoe korter de tijd!

Stap 2:
Verwarm intussen de melk en eventueel de boter in een dichte stoomovenpan (0,6 dl).

Stap 3:
Als de aardappels gaar zijn, doe ze dan in een dichte bak of stoomovenpan.

Stap 4:
Stamp de aardappels grof en meng met de melk en eventueel boter.

Stap 5:
Meng er de grof gesneden raapstelen door en breng op smaak met witte peper en eventueel wat zout.

 

Tips

Maak deze stamp af met wat olijfolie.

Rauw heeft de voorkeur, maar de raapstelen kunnen eventueel ook 1 minuut voorgestoomd worden op 100 °C.

Serveer met een maïskipfilet of kippendij.

Voor dit gerecht is een stoomovenpan met gaatjes nodig

Stoomovenpannen met gaatjes zijn geschikt voor groente, vis, vlees en aardappelen zonder fond. Ook zijn ze perfect voor het ontdooien van ingevroren producten

Koop op Miele.nl

Voor dit gerecht is een stoomovenpan zonder gaatjes nodig

Stoomovenpannen zonder gaatjes zijn geschikt voor het bereiden van gerechten in sauzen, fonds en water, bijvoorbeeld pasta, rijst, soepen en ovenschotels.

Koop op Miele.nl
Deel dit artikel: