Voorjaarsstamppot van zoete aardappel en raapstelen
Ingredienten
- 1 kilo zoete aardappel, geschild
- 2 bossen raapstelen, grof gesneden en gewassen
- 1 tot 1,5 dl melk
- 50 gram roomboter
- Peper en zout
Benodigdheden
- Stoomovenpan met gaatjes
- Stoomovenpan zonder gaatjes
Stap 1:
Snijd de zoete aardappels in vier gelijke stukken en stoom ze op 100 °C gaar in 18-22 minuten. Hoe kleiner de stukken, hoe korter de tijd!
Stap 2:
Verwarm intussen de melk en eventueel de boter in een dichte stoomovenpan (0,6 dl).
Stap 3:
Als de aardappels gaar zijn, doe ze dan in een dichte bak of stoomovenpan.
Stap 4:
Stamp de aardappels grof en meng met de melk en eventueel boter.
Stap 5:
Meng er de grof gesneden raapstelen door en breng op smaak met witte peper en eventueel wat zout.
Tips
Maak deze stamp af met wat olijfolie.
Rauw heeft de voorkeur, maar de raapstelen kunnen eventueel ook 1 minuut voorgestoomd worden op 100 °C.
Serveer met een maïskipfilet of kippendij.