Vegetarische hutspot uit de oven

60 tot 70 minutenGroenteOvenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 2 rode uien
  • 1 ui
  • 2 pastinaken
  • 3 winterpenen
  • 6 Roseval aardappel (vastkokende)
  • 4 vegetarische worsten
  • Neutrale olie
  • 2 tl vadouvan
  • Peper
  • Zout

Supplies

  • Schaal
  • Schilmesje
  • Bakplaat
  • Snijplank
  • Oven

De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Verwarm de oven voor.
Circulatie grill          210C

Stap 2:

Haal de schil van de uien en snijd deze over de helft en snijd iedere helft in vier partjes.

Stap 3:

Meng de uien partjes met een scheutje olie en wat vadouvan. Leg de uien in een rij op een bakplaat.

Stap 4:

Schil de pastinaken en snijd deze in stukken van gelijke grootte.

Stap 5:

Meng de pastinaak met olie, een beetje vadouvan, peper en zout. Leg de pastinaak langs de uien.

Stap 6:

Schil de winterpeen en snijd deze in even grote stukken als de pastinaak.

Stap 7:

Meng de winterpeen met wat olie, vadouvan, peper en zout. Leg de winterpeen langs de pastinaak.

Stap 8:

Was de aardappels en snijd deze in 6 tot 8 acht partjes.

Stap 9:

Meng de aardappels met wat olie, vadouvan, peper en zout. Leg de aardappels langs de winterpeen.

Stap 10:

Snijd de worsten schuin over de helft en leg langs de aardappelen.

Stap 11:

Zet de groenten in de oven. Circulatie grill 210 °C, bereidingstijd 25 minuten. . 100 °C, 1 minuut
Circulatie grill           210C
Tijdsduur                   25 minuten

Stap 12:

Schep de groenten per soort langs elkaar in een voorverwarmde schaal en serveer.

 

Tip: Voor een niet vegetarische variant is fijn gesneden rookworst een goed alternatief.