Varkenskarbonade met rode biet en geitenkaas, geserveerd met majoraanjus
De bereidingstijd is ca. 15 tot 20 minuten.
Varkenskarbonade
Stap 1: Verwarm een flinke eetlepel boter in de koekenpan en fruit de knoflook zachtjes aan. Bak de karbonades kort aan en leg ze op het ovenrooster in de oven met een bakplaat eronder. Plaats de bratometer in het vlees, zonder het bot te raken.
Hetelucht Plus 100 ºC Kerntemperatuur 68 ºC
Stap 2: Roer het aanbaksel in de koekenpan los met de port. Voeg de kalfsjus en de majoraanblaadjes toe. Laat rustig trekken en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Stap 3: Schakel, zodra het vlees gaar is, de oventemperatuur terug naar Hetelucht Plus 55 ºC. Het vlees kan zo ca. 30 minuten warm gehouden worden.
De rode bieten
Stap 1: Snijd de biet in mooie dunne plakken en meng met de sjalot. Doe het bietenmengsel in een ovenschaal en zet bij het vlees in de oven.
Stap 2: Verkruimel de geitenkaas en zet tot gebruik in de koelkast.
De aardappelgarnituur
Stap 1: Schil de aardappels en snijd er gelijkmatige blokjes van ca. 1 cm van. Doe de blokjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
Stomen 100 ºC Tijdsduur 6 minuten
Stap 2: Laat de aardappelblokjes afkoelen.
Serveren
Stap 1: Verwarm roomboter in een koekenpan en bak de aardappelblokjes met de uienringen en de salie.
Stap 2: Neem de bieten uit de oven, besprenkel met notenolie en breng op smaak met peper en zout.
Stap 3: Leg een waaier van rode biet op de borden en strooi de geitenkaas er overheen. Leg de karbonade er tegenaan. Verdeel de aardappelblokjes op en om de karbonade en garneer met de majoraanjus.