Thaise viscurry

Thaise viscurry

25 minutenVisStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 60 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 15 gram currypasta
  • Sap van een halve citroen
  • 10 ml sojasaus
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 500 gram visfilet naar keuze

Supplies

  • Pan
  • Stoomoven pan zonder gaatjes
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 25 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de boter in een pan op de kookplaat. Roer de bloem erdoorheen en laat al roerend even garen. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat al roerend binden.

Stap 2:
Snipper de ui en doe deze met de boter in een dichte stoomovenpan. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en schuif in de stoomoven.

Stomen               100 °C
Tijdsduur            4 minuten

Stap 3:
Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze met de kokossaus, currypasta, citroensap, sojasaus en koriander aan de ui toe.

Stap 4:
Snijd de vis in blokjes en doe ze bij de saus in de stoomovenpan. Dek de pan met een deksel of aluminiumfolie af en schuif in de stoomoven.

Stomen         100 °C
Tijdsduur      7 minuten

 

Tip: Lekker met rijst. Currypasta koopt u bij een toko of een grote supermarkt.