Thaise kokos-kippensoep

Thaise kokos-kippensoep

30 - 40 minutenGevogelteKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 stengel sereh (citroengras, toko)
  • 2 bosuien
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 600 ml kippenbouillon
  • 4 djeroek poeroetblaadjes (citroenblad, toko)
  • 400 ml dikke kokosmelk
  • 2 eetlepels Thaise vissaus (toko)
  • 250 g gaar kippenvlees
  • 2-3 eetlepels grof gesneden korianderblad

Supplies

  • Soeppan
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Pel en snijd de knoflook. Verwijderd de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Verwijderd het stugge buitenste blad van de sereh en snijd de stengel in 3 stukken. Snijd de bosuien in dunne, schuine ringetjes.

Haal eenvoudig de zaadjes uit een rode peper door de peper tussen uw handen te rollen. Snijd dan het kapje eraf en rol nogmaals tussen uw handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Wel handen wassen hierna!

Stap 2:
Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de knoflook en de peper 2 minuten op een halfhoog vuur.

Stap 3:
Schenk de bouillon erbij en voeg de sereh en de djeroek poeroetblaadjes toe. Verwarm de bouillon 10 minuten tegen de kook aan.

Stap 4:
Voeg de kokosmelk, de vissaus en het kippenvlees toe en breng de soep aan de kook.

Stap 5:
Verwijderd de sereh en de djeroek poeroetblaadjes. Neem de soep van het vuur, schep de bosui erdoorheen en verdeel de soep over de voorverwarmde borden of soepkommen. Strooi er korianderblad naar smaak overheen.

 

Tip: Djeroek poeroetblaadjes zijn vers te koop bij Aziatische supermarkten en toko’s. Ze kunnen ook heel goed worden bewaard in de diepvries. Pluk de blaadjes van de takjes en vries ze, goed verpakt in een diepvrieszakje, in. Ze blijven zo minstens 6 maanden goed.