Spies van gamba’s en groene asperges
Ingredienten
- 8 groene asperges
- 16 gamba´s
- 8 houten prikkers
- 2 stengels citroengras
- 1 teen knoflook
- 3 cm gemberwortel
- ½ rode peper
- 25 gram palmsuiker
- 3 dl water
Benodigdheden
- Stoomovenpan met gaatjes
- Pan
Stap 1:
Kneus het citroengras en de knoflook. Snijd de gember en de peper klein.
Stap 2:
Doe dit samen met de overige ingrediënten in een pan.
Stap 3:
Kook dit rustig in tot een stroperige laksaus.
Stap 4:
Snijd het uiteinde van de groene asperges en doe de asperges in een stoomovenpan met gaatjes.
Stap 5:
Plaats ze in de stoomoven en stoom ze voor 2-4 minuten of gebruik het programma Blancheren. Spoel ze vervolgens koud.
Stap 6:
Verdeel de asperge in 3 stukken en spies deze om en om met de gamba´s.
Stap 7:
Leg de spiezen in een licht ingevette stoomovenpan met gaatjes en gaar de spiezen op 80 °C gedurende 4-5 minuten.
Stap 8:
Bestrijk de spiezen met de laksaus en serveer.
Maak ze kleiner en serveer bij de borrel of maak ze met zalm.