Thaise burger
De bereidingstijd is ca. 30 minuten.
Bereiding
Burger
Stap 1: Verwijder de nerf uit het limoenblad en snijd in ragfijne reepjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Schil en rasp de gember.
Stap 2: Doe de vis in de keukenmachine en draai deze fijn.
Stap 3: Voeg de eidooier, gesneden limoenblad, kokosmelk, vissaus, currypasta, komijn, koriander, basterdsuiker en knoflook toe en draai het geheel goed fijn.
Stap 4: Haal uit de keukenmachine en meng de lente-ui en gember erdoor. Laat dit in de koelkast voor ca. 15 minuten opstijven.
Stap 5: Verdeel in vier gelijke porties en vorm er burgers van.
Garnituren
Stap 1: Snijd de komkommer in dunne plakken en verwijder de zaadlijsten, snijd in fijne julienne.
Stap 2: Pel en snipper de sjalot, snijd de chilipeper in zeer dunne ringetjes
Stap 3: Bewaar tot verder gebruik in de koelkast.
Vinaigrette
Stap 1: Maak een vinaigrette van de vissaus en sap van de limoen.
Stap 2: Bewaar tot verder gebruik in de koelkast.
Serveren
Stap 1: Meng de komkommer met de vinaigrette.
Stap 2: Verwarm de bapao´s in de stoomoven.
Stomen 90 °C Tijdsduur 4 minuten
Stap 3: Verhit de BBQ naar 200 °C en bak de burgers.
Stap 4: Snijd de broodjes doormidden, smeer de onderkant van de broodjes in met sweet chilisaus en leg hierop wat komkommer.
Stap 5: Leg de burgers op de komkommer en daarop weer wat van de komkommer.
Stap 6: Garneer tot slot met koriander, rode peper en pinda’s.
Stap 7: Verdeel wat van de sweet chilisaus er overheen en leg de bovenkant van het broodje er schuin tegenaan.