Stoofperen

FruitStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 700 ml rode wijn
  • 100 g suiker
  • ½ vanille stokje
  • 1 pijpkaneel
  • 1 kruidnagel
  • 1 steranijs
  • 1 jeneverbes
  • 8 stuks stoofperen

Supplies

  • Aardappelschilmesje
  • parisienneboor
  • Pan
  • Dichte stoomoven pan

De bereidingstijd is ca. 90 minuten.

 

Stap 1:
Snijd het vanillestokje doormidden, schraap het vanillemerg eruit en doe dit samen met het stokje in een pan.

Stap 2:
Voeg de rode wijn, suiker, kaneel, kruidnagel, steranijs en jeneverbes toe en kook dit voor 1/3 in.

Stap 3:
Schil de peertjes netjes van boven naar beneden.

Stap 4:
Verwijder met behulp van een parisienneboor het klokhuis.

Stap 5:
Doe de stoofperen met de rode wijn marinade in een dichte stoomovenpan en schuif in de stoomoven.

Stomen                100ºC
Tijdsduur              60 -75 minuten

Stap 6:
Bewaar de peren op het werkblad tot verder gebruik.

Samen koken met Miele

Onder begeleiding van ervaren chef-koks verbeter je jouw kookvaardigheden en ontvang je waardevolle tips om het beste uit jouw Miele-apparaten te halen. Schrijf je vandaag nog in voor een inspirerende culinaire ervaring!

Bekijk de kookworkshops