Ingredienten
- 700 ml rode wijn
- 100 g suiker
- ½ vanille stokje
- 1 pijpkaneel
- 1 kruidnagel
- 1 steranijs
- 1 jeneverbes
- 8 stuks stoofperen
Benodigdheden
- Aardappelschilmesje
- parisienneboor
- Pan
- Dichte stoomovenpan
Stap 1:
Snijd het vanillestokje doormidden, schraap het vanillemerg eruit en doe dit samen met het stokje in een pan.
Stap 2:
Voeg de rode wijn, suiker, kaneel, kruidnagel, steranijs en jeneverbes toe en kook dit voor 1/3 in.
Stap 3:
Schil de peertjes netjes van boven naar beneden.
Stap 4:
Verwijder met behulp van een parisienneboor het klokhuis.
Stap 5:
Doe de stoofperen met de rode wijn marinade in een dichte stoomovenpan en schuif in de stoomoven.
Stomen 100ºC
Tijd 60 -75 minuten
Stap 6:
Bewaar de peren op het werkblad tot verder gebruik.