Salade van radicchio en kropsla met spekjes,gorgonzolacrème en pangritata
De bereidingstijd is ca. 5 tot 10 minuten.
Bereiding
Stap 1: Halveer de radicchio, verwijder de kern en snijd de blaadjes los. Was en droog de blaadjes en snijd ze in gelijkmatige reepjes.
Stap 2: Pluk de lichtgroene en gele blaadjes van de kropsla. Was en droog de blaadjes voorzichtig.
Stap 3: Meng gember en bieslook met olijfolie en een scheutje balsamico. Zet de dressing tot gebruik apart.
Stap 4: Smelt voor de gorgonzolacrème de gorgonzola in een pannetje op laag vuur. Laat de kaas iets afkoelen en spatel de mayonaise erdoor. Breng op smaak met azijn, peper en zout. Zet tot serveren apart.
Stap 5: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 °C.
Stap 6: Meng 1 eetlepel olie in een kopje met de geperste knoflook en meng goed. Strooi de broodstukjes op de bakplaat, besprenkel met de knoflookolie en bestrooi met pimentpoeder. Meng de ingrediënten behoedzaam en spreid het brood gelijkmatig op de bakplaat uit. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pangritata tot het lekker geurt en goudbruin is.
Hetelucht Plus 180 °C Tijdsduur 5 minuten
Serveren
Stap 1:
Meng de slasoorten en maak de sla aan met de gemberdressing.
Stap 2:
Rangschik de sla in het midden van de borden.
Stap 3:
Verhit een halve eetlepel olie en bak hierin de spekjes.
Stap 4:
Voeg de champignons en de uisnippers toe en bak even mee.
Stap 5:
Verdeel het spekmengsel over de sla en lepel wat gorgonzolacrème om en over de sla. garneer tenslotte met de pangritata.
Tip: Toen Parmezaanse kaas voor veel Italianen te duur was, bereidde men een knoflook-broodkruim, pangritata, om over de gerechten te strooien.