Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Salade van radicchio en kropsla met spekjes,gorgonzolacrème en pangritata

Salade van radicchio en kropsla met spekjes,gorgonzolacrème en pangritata

GroenteOvenMoeilijk

Ingredienten

  • 2 kropjes radicchio
  • 1 kropsla
  • 1 theelepel gekonfijte gember, gehakt
  • 5 bieslooksprieten, in fijne ringetjes gesneden
  • 50 ml olijfolie
  • scheutje balsamico-azijn
  • 150 gram kleine champignons, schoongemaakt en in kwarten gesneden
  • 150 gram spekjes (mager)
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • Peper
  • Zout
  • 50 gram gorgonzola
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Witte wijnazijn, naar smaak
  • Peper
  • Zout
  • 2 sneetjes wittebrood zonder korst, in kleine stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Pan

Stap 1:
Halveer de radicchio, verwijder de kern en snijd de blaadjes los. Was en droog de blaadjes en snijd ze in gelijkmatige reepjes.

Stap 2:
Pluk de lichtgroene en gele blaadjes van de kropsla. Was en droog de blaadjes voorzichtig.

Stap 3:
Meng gember en bieslook met olijfolie en een scheutje balsamico. Zet de dressing tot gebruik apart.

Stap 4:
Smelt voor de gorgonzolacrème de gorgonzola in een pannetje op laag vuur. Laat de kaas iets afkoelen en spatel de mayonaise erdoor. Breng op smaak met azijn, peper en zout. Zet tot serveren apart.

Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 °C.

Stap 5:
Meng 1 eetlepel olie in een kopje met de geperste knoflook en meng goed. Strooi de broodstukjes op de bakplaat, besprenkel met de knoflookolie en bestrooi met pimentpoeder. Meng de ingrediënten behoedzaam en spreid het brood gelijkmatig op de bakplaat uit. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pangritata tot het lekker geurt en goudbruin is.

Functie: Hetelucht
Plus 180 °C, gedurende ca. 5 minuten

 

Serveren

Meng de slasoorten en maak de sla aan met de gemberdressing. Rangschik de sla in het midden van de borden. Verhit een halve eetlepel olie en bak hierin de spekjes. Voeg de champignons en de uisnippers toe en bak even mee.Verdeel het spekmengsel over de sla en lepel wat gorgonzolacrème om en over de sla. garneer tenslotte met de pangritata.

 

Tip

Toen Parmezaanse kaas voor veel Italianen te duur was, bereidde men een knoflook-broodkruim, pangritata, om over de gerechten te strooien.

Deel dit artikel: