Groentequiche

Groentequiche

1.5 tot 2 uurGroenteOvenMakkelijk

Ingredienten

  • Kant-en-klaar hartige taartdeeg
  • Springvorm 24 cm
  • 1 stronk broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 125 gram geitenkaas
  • 125 gram geraspte cheddar kaas
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 2 dl room
  • 4 eieren (vrije uitloop)
  • Peper en zout
  • Zelf het deeg maken?
  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 2 eieren
  • Snuf zout

Benodigdheden

  • Zeef
  • Bakvorm

Tip! Maak de quiche in de combi-stoomovenGa naar ‘Automatische programma’s’, ga naar ‘pizza en dergelijke’, kies voor ‘taart/quich, hartig’. De combi-stoomoven vertelt aan jou wat je moet doen. Je kan zelf kiezen welk deeg je gaat gebruiken dan houdt het programma hier rekening mee. Zo kan je kiezen voor bladerdeeg of voor kneeddeeg. Het fijne aan dit programma is dat hij afwisselt qua warmteverdeling, de quich wordt geleidelijk van onder naar boven gegaard. Zo geeft hij wat extra onderwarmte, zodat het deeg mooi wordt gegaard. 

 

 

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Intensief Bakken 160 ºC.

Stap 2:
Vet de springvorm in en bekleed het deeg.

Stap 3:
Snijd alle groenten in stukken van gelijke grootte, meng hier de geraspte cheddar door heen.

Stap 4:
Meng de room met de eieren en breng op smaak met peper en zout en voeg de Provençaalse kruiden toe.

Stap 5:
Doe de groenten in de bakvorm en giet hier voorzichtig het room/ei mengsel overheen.

Stap 6:
Verbrokkel hier de geitenkaas overheen.

Stap 7:
Bak de quiche op Intensief Bakken niveau 1 voor ongeveer 35-45 minuten tot de vulling gestold is en de bodem gaar.

Zelf het deeg maken:

Stap 1:
Zeef de bloem.

Stap 2:
Snijd de boter in kleine blokjes.

Stap 3:
Breek er de eieren één voor één door en voeg wat zout toe.

Stap 4:
Kneed tot een mooi deeg en laat een half uur rusten.

Serveer met een groene salade.