Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Groentequiche

Groentequiche

GroenteOvenMakkelijk

Ingredienten

  • Kant-en-klaar hartige taartdeeg
  • Springvorm 24 cm
  • 1 stronk broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 125 gram geitenkaas
  • 125 gram geraspte cheddar kaas
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 2 dl room
  • 4 eieren (vrije uitloop)
  • Peper en zout
  • Zelf het deeg maken?
  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 2 eieren
  • Snuf zout

Benodigdheden

  • Zeef
  • Bakvorm

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Intensief Bakken 160 ºC.

Stap 2:
Vet de springvorm in en bekleed het deeg.

Stap 3:
Snijd alle groenten in stukken van gelijke grootte, meng hier de geraspte cheddar door heen.

Stap 4:
Meng de room met de eieren en breng op smaak met peper en zout en voeg de Provençaalse kruiden toe.

Stap 5:
Doe de groenten in de bakvorm en giet hier voorzichtig het room/ei mengsel overheen.

Stap 6:
Verbrokkel hier de geitenkaas overheen.

Stap 7:
Bak de quiche op Intensief Bakken niveau 1 voor ongeveer 35-45 minuten tot de vulling gestold is en de bodem gaar.

Zelf het deeg maken:

Stap 1:
Zeef de bloem.

Stap 2:
Snijd de boter in kleine blokjes.

Stap 3:
Breek er de eieren één voor één door en voeg wat zout toe.

Stap 4:
Kneed tot een mooi deeg en laat een half uur rusten.

Serveer met een groene salade.

Deel dit artikel: