Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

15 minutenGroenteKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 400 gram sperziebonen, schoon
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 2 cm gember, geschaafd
  • 1 cm laos , fijngesneden
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • Kokosmelk
  • Geroosterd sesamzaad
  • Klapper
  • Nam pla

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Pan

De bereidingstijd is ca. 15 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Snijd alle ingrediënten zeer fijn of maak er een boemboe van.

Stap 2:
Zet alles aan in wat olie, zodat de smaken goed los komen.

Stap 3:
Blus af met wat kokosmelk en kook licht in.

Stap 4:
Breng op smaak met nam pla.

Stap 5:
Stoom de sperziebonen 5 minuten op 100 ºC.

Stap 6:
Schud de sperziebonen door de boemboe.

Stap 7:
Serveer lauwwarm als bijgerecht met wat geroosterd sesamzaad en klapper.