Rosbief met rode wijnsaus en frambozen

Rosbief met rode wijnsaus en frambozen

VleesOvenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 600 gram rosbief
  • Olijfolie
  • Peper uit de molen
  • Zeezout
  • Rozemarijn
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 6 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 steranijs
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml runderfond
  • 100 gram koude boter, in klontjes gesneden
  • Peper en zout uit de molen

Benodigdheden

  • Pan
  • Oven

De bereidingstijd is ca. 60 tot 90 minuten.

 

Bereiding

Rode wijnsaus

Stap 1:
Bak de sjalotjes glazig in een klein beetje boter. Voeg de jeneverbessen, laurier en anijs toe. Laat dit samen met de uien even ‘zweten’.

Stap 2:
Voeg de wijn en de fond toe en laat dit inkoken tot er nog een derde over is. Vervolgens de saus zeven (tot dit punt kunt u de saus een aantal dagen in de koelkast bewaren).

Stap 3:
Verwarm de saus opnieuw en klop er de klontjes boter één voor één doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4:
Net voor het serveren de frambozen door de saus scheppen.

 

Rosbief

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 100 °C Hetelucht Plus.

Stap 2:
Wrijf het vlees in met de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en leg een paar takjes rozemarijn op het vlees.

Stap 3:
Steek de bratometer in het vlees en stel de kerntemperatuur in op 53 °C.

Stap 4:
Als de kerntemperatuur bereikt is, haal dan het vlees uit de oven en laat het nog even rusten.

 

Tip: Leg het vlees op een chique bord en giet er wat van de saus overheen.