Rosbief met rode wijnsaus en frambozen
De bereidingstijd is ca. 60 tot 90 minuten.
Bereiding
Rode wijnsaus
Stap 1: Bak de sjalotjes glazig in een klein beetje boter. Voeg de jeneverbessen, laurier en anijs toe. Laat dit samen met de uien even ‘zweten’.
Stap 2: Voeg de wijn en de fond toe en laat dit inkoken tot er nog een derde over is. Vervolgens de saus zeven (tot dit punt kunt u de saus een aantal dagen in de koelkast bewaren).
Stap 3: Verwarm de saus opnieuw en klop er de klontjes boter één voor één doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4: Net voor het serveren de frambozen door de saus scheppen.
Rosbief
Stap 1: Verwarm de oven voor op 100 °C Hetelucht Plus.
Stap 2: Wrijf het vlees in met de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en leg een paar takjes rozemarijn op het vlees.
Stap 3: Steek de bratometer in het vlees en stel de kerntemperatuur in op 53 °C.
Stap 4: Als de kerntemperatuur bereikt is, haal dan het vlees uit de oven en laat het nog even rusten.
Tip: Leg het vlees op een chique bord en giet er wat van de saus overheen.