Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Rosbief met rode wijnsaus en frambozen

Rosbief met rode wijnsaus en frambozen

VleesOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 5 à 600 gram rosbief
  • Olijfolie
  • Peper uit de molen
  • Zeezout
  • Rozemarijn
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 6 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 steranijs
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml runderfond
  • 100 gram koude boter, in klontjes gesneden
  • Peper en zout uit de molen

Benodigdheden

  • Pan
  • Oven

Rode wijnsaus

Stap 1:
Bak de sjalotjes glazig in een klein beetje boter. Voeg de jeneverbessen, laurier en anijs toe. Laat dit samen met de uien even ‘zweten’.

Stap 2:
Voeg de wijn en de fond toe en laat dit inkoken tot er nog een derde over is. Vervolgens de saus zeven (tot dit punt kunt u de saus een aantal dagen in de koelkast bewaren).

Stap 3:
Verwarm de saus opnieuw en klop er de klontjes boter één voor één doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4:
Net voor het serveren de frambozen door de saus scheppen.

 

Rosbief

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 100 °C Hetelucht Plus.

Stap 2:
Wrijf het vlees in met de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en leg een paar takjes rozemarijn op het vlees.

Stap 3:
Steek de bratometer in het vlees en stel de kerntemperatuur in op 53 °C.

stap 4:
Als de kerntemperatuur bereikt is, haal dan het vlees uit de oven en laat het nog even rusten.

 

Tip

Leg het vlees op een chique bord en giet er wat van de saus overheen.

Voor dit gerecht is een bratometer nodig

Met een bratometer kun je de optimale bereidingstemperatuur bepalen, waardoor je het vlees tot in perfectie kan bereiden.

Koop op Miele.nl
Deel dit artikel: