Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Super crispy kipnuggets met zoete aardappelpuree en groentechips

Super crispy kipnuggets met zoete aardappelpuree en groentechips

VleesOvenMakkelijk

Ingredienten

  • Groentechips:
  • 1 rode biet
  • 1 zoete aardappel
  • ½ winterwortel
  • 1 pastinaak
  • olijfolie
  • zeezout
  • Zoete aardappelpuree:
  • 4 zoete aardappels (oranje)
  • 1 citroen
  • olijfolie extra vierge
  • zout en peper
  • ½ bosje bladpeterselie
  • Kipnuggets:
  • 1 l zonnebloemolie
  • 200 gram bloem
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 kipfilets
  • 2 eieren
  • 200 gram cornflakes
  • zout en peper
  • Extra nodig:
  • mandoline
  • bakpapier

Benodigdheden

  • Huishoudfolie
  • Pureestamper
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Stap 1:
Schil de groenten en snijd ze in zeer dunne plakken met de mandoline.

Stap 2:
Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de groenten erover. Besprenkel met olijfolie en wat zeezout.

Stap 3:
Leg de bakplaat in de gourmet-warmhoudlade en zet deze op stand 4. Laat de groenten 4 uur drogen, totdat ze knapperig zijn. Heb je geen gourmet-warmhoudlade? Zet dan de oven op Hetelucht Plus 85 ºC en doe de groenten er voor 4 uur in.

Stap 4:
Halveer de zoete aardappels en leg ze samen met een halve citroen in een hittebestendige glazen kom. Dek af met plastic folie en laat circa 15 minuten op 850 W garen in de magnetron.

Stap 5:
Verwijder de plasticfolie, stamp de aardappels met de pureestamper en breng op smaak met zout, peper, de rest van de citroen en een flinke scheut olijfolie.

Stap 6:
Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een ruime pan (bijvoorbeeld een wok) tot 160 graden. Meng de bloem met peper, zout, kerriepoeder en paprikapoeder.

Stap 7:
Snij de kipfilets in stukken. Klop de eitjes los met een vork. Haal de kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de cornflakes.

Stap 8:
Frituur de kipnuggets circa 5 minuten in de zonnebloemolie.

 

Serveren

Schep de zoete aardappelpuree op het bord, leg de kipnuggets erop en steek hier en daar wat groentechips in de puree. Snij de peterselie fijn en garneer daar het gerecht mee.

 

Tip

De groentechips kun je ook een dag van tevoren maken. Handig: de lade schakelt zichzelf automatisch uit.

Deel dit artikel: