Super crispy kipnuggets met zoete aardappelpuree en groentechips

Super crispy kipnuggets met zoete aardappelpuree en groentechips

VleesOvenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 rode biet
  • 1 zoete aardappel
  • ½ winterwortel
  • 1 pastinaak
  • olijfolie
  • zeezout
  • 4 zoete aardappels (oranje)
  • 1 citroen
  • olijfolie extra vierge
  • zout en peper
  • ½ bosje bladpeterselie
  • 1 l zonnebloemolie
  • 200 gram bloem
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 kipfilets
  • 2 eieren
  • 200 gram cornflakes
  • zout en peper
  • mandoline
  • bakpapier

Benodigdheden

  • Huishoudfolie
  • Pureestamper
  • Bakplaat
  • Bakpapier

De bereidingstijd is ca. 4,5 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Schil de groenten en snijd ze in zeer dunne plakken met de mandoline.

Stap 2:
Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de groenten erover. Besprenkel met olijfolie en wat zeezout.

Stap 3:
Leg de bakplaat in de gourmet-warmhoudlade en zet deze op stand 4. Laat de groenten 4 uur drogen, totdat ze knapperig zijn. Heb je geen gourmet-warmhoudlade? Zet dan de oven op Hetelucht Plus 85 ºC en doe de groenten er voor 4 uur in.

Stap 4:
Halveer de zoete aardappels en leg ze samen met een halve citroen in een hittebestendige glazen kom. Dek af met plastic folie en laat circa 15 minuten op 850 W garen in de magnetron.

Stap 5:
Verwijder de plasticfolie, stamp de aardappels met de pureestamper en breng op smaak met zout, peper, de rest van de citroen en een flinke scheut olijfolie.

Stap 6:
Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een ruime pan (bijvoorbeeld een wok) tot 160 graden. Meng de bloem met peper, zout, kerriepoeder en paprikapoeder.

Stap 7:
Snij de kipfilets in stukken. Klop de eitjes los met een vork. Haal de kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de cornflakes.

Stap 8:
Frituur de kipnuggets circa 5 minuten in de zonnebloemolie.

 

Serveren

Stap 1:
Schep de zoete aardappelpuree op het bord, leg de kipnuggets erop en steek hier en daar wat groentechips in de puree.

Stap 2:
Snijd de peterselie fijn en garneer daar het gerecht mee.

 

Tip: De groentechips kun je ook een dag van tevoren maken. Handig: de lade schakelt zichzelf automatisch uit.