Spitskoolstamppot met beenham
Ingredienten
- 1200 gram aardappels
- 1 spitskool
- 1 tl komijnzaad (geroosterd of poeder)
- 100 gram roomboter
- 1 beenham naturel
- 2 el grove mosterd
- 3 el ahornsiroop
Benodigdheden
- Bakplaat
- Pan
Stap 1;
Stoom of kook de aardappels gaar.
Stap 2:
Snijd de spitskool grof. Stoof de spitskool beetgaar in de roomboter met de komijn en breng op smaak met peper en zout.
Stap 3:
Smeer de beenham in met de mosterd en ahornsiroop. Gaar intussen de beenham in de oven tot een kern van 67 °C en oven temperatuur van 160 °C. Dit zal ongeveer 60 minuten duren.
Stap 4:
Als de aardappels gaar zijn, stamp deze dan grof en meng met de spitskool. Tip: lekker als de stamppot nog een beetje structuur heeft, oftewel: de spitskool niet te gaar en de aardappels niet te fijn.
Stap 5:
Snijd de beenham in plakken en serveer met de stamppot. De mosterd/ahornsiroop is lekker als jus.