Roergebakken kipkerrie met basilicum

Roergebakken kipkerrie met basilicum

VleesKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 600 g scharrelkipfilet
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml kookroom
  • Zout, peper en kerriepoeder
  • 1 el suiker
  • 1 el sambal oelek
  • 1 bos basilicum
  • 250 g witte rijst
  • 2 komkommers
  • 1 rode ui
  • 100 g suiker
  • 100 ml natuurazijn

Benodigdheden

  • Pan met dikke bodem

De bereidingstijd is ca. 60 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.

Stap 2:
Halveer de zoete paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.

Stap 3:
Snijd de kip in gelijke stukken.

Stap 4:
Verhit een scheut zonnebloem olie in een pan met dikke bodem.

Stap 5:
Fruit de ui, knoflook en kerriepoeder circa 3 minuten.

Stap 6:
Voeg de kip toe, bak circa 3 minuten mee en blus af met de bouillon en de kookroom.

Stap 7:
Kook de kipkerrie circa 30 minuten op zacht vuur tot de kip gaar is.

Stap 8:
Breng de saus op smaak met zout, peper, suiker en sambal oelek.

Stap 9:
Pluk en hak de basilicum meng door de kipkerrie.

Stap 10:
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schep de rijst in een kopje, druk goed aan en serveer op zijn kop op het bord.

 

Zoetzure komkommers

Stap 1:
Breng de natuurazijn met de suiker aan de kook. Schil de komkommers en snijd in dunne plakjes.

Stap 2:
Snijd de ui in dunne ringen.

Stap 3:
Laat komkommer en de ui in het zoetzuur afkoelen.

Stap 4:
Serveer de zoetzure komkommers bij de kipkerrie.

 

Tips: De rijst kan ook gemakkelijk in de stoomoven bereid worden. Kook de rijst in dat geval 20 minuten op 100 °C. De stoomoven zorgt ervoor dat er geen water meer afgegoten hoeft te worden, de rijst niet kan aanbranden, de rijst niet kan droog koken én de voedingsstoffen behouden blijven. Probeer ook eens anijs basilicum (te koop bij een toko) in plaats van gewone basilicum.