Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

RijstStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 1 tl saffraandraadjes
  • 1 sjalot
  • 50 g boter
  • 300 g carnaroli risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • 1 l krachtige kippenbouillon
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 1 bos groene asperges
  • Rucola

Benodigdheden

  • Pan

Stap 1:
Doe de saffraandraadjes in een glaasje met lauwwarm water.

Stap 2:
Pel en snipper de sjalot.

Stap 3:
Verhit 2 eetlepels olijfolie en de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalot toe en laat deze circa 3 minuten zachtjes fruiten.

Stap 4:
Voeg de rijst toe en fruit de rijst al roerende in circa 3 minuten.

Stap 5:
Blus de rijst af met witte wijn. Roer met een lepel in de pan tot de wijn is opgenomen door de rijst.

Stap 6:
Schep lepel voor lepel de bouillon door de rijst. Blijf roeren. Voeg na 10 minuten de saffraan toe. Na circa 15 minuten is de risotto gaar.

Stap 7:
Neem de risotto van het vuur en voeg de rest van de boter toe.

Stap 8:
Breng op smaak met geraspte Parmezaanse kaas, zout en versgemalen peper.

Stap 9:
Stoom de asperges in de stoomoven op 100 °C gedurende 4 minuten.

Stap 10:
Serveer de risotto met de groene asperges Bestrooi tot slot het gerecht met wat rucola.

Voor dit gerecht is een stoomovenpan met gaatjes nodig

Stoomovenpannen met gaatjes zijn geschikt voor groente, vis, vlees en aardappelen zonder fond. Ook zijn ze perfect voor het ontdooien van ingevroren producten.

Koop op Miele.nl
Deel dit artikel: