Risotto alla Milanese
Ingredienten
- 1 tl saffraandraadjes
- 1 sjalot
- 50 g boter
- 300 g carnaroli risottorijst
- 150 ml witte wijn
- 1 l krachtige kippenbouillon
- 50 g Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Zout
- Versgemalen peper
- 1 bos groene asperges
- Rucola
Benodigdheden
- Pan
Stap 1:
Doe de saffraandraadjes in een glaasje met lauwwarm water.
Stap 2:
Pel en snipper de sjalot.
Stap 3:
Verhit 2 eetlepels olijfolie en de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalot toe en laat deze circa 3 minuten zachtjes fruiten.
Stap 4:
Voeg de rijst toe en fruit de rijst al roerende in circa 3 minuten.
Stap 5:
Blus de rijst af met witte wijn. Roer met een lepel in de pan tot de wijn is opgenomen door de rijst.
Stap 6:
Schep lepel voor lepel de bouillon door de rijst. Blijf roeren. Voeg na 10 minuten de saffraan toe. Na circa 15 minuten is de risotto gaar.
Stap 7:
Neem de risotto van het vuur en voeg de rest van de boter toe.
Stap 8:
Breng op smaak met geraspte Parmezaanse kaas, zout en versgemalen peper.
Stap 9:
Stoom de asperges in de stoomoven op 100 °C gedurende 4 minuten.
Stap 10:
Serveer de risotto met de groene asperges Bestrooi tot slot het gerecht met wat rucola.