Rendang

Rendang

VleesStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 600 gram runderstoofvlees (riblap) in blokjes
  • 3 grote uien, grof gesneden
  • 1 kleine rode peper
  • 4 tenen knoflook, gehakt
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 el korianderpoeder
  • ½ el komijn
  • 1 ½ cm Laos
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 el palmsuiker
  • 1 steranijs
  • 1 stengel sereh, gekneusd
  • 1 kaffir limoenblad (vers)

Supplies

  • Pan
  • Stoomoven pan zonder gaatjes van 5.7 Liter

De bereidingstijd is ca. 1,5 tot 3 uur. 

 

Bereiding

Stap 1:
Bak het rundvlees op hoog vermogen.

Stap 2:
Vijzel of hak de peper, knoflook en Laos en meng met de geraspte gemberwortel en gemalen komijn.

Stap 3:
Voeg dit bij het rundvlees en bak even mee.

Stap 4:
Bak de uien kort mee en blus met 100 ml water. Voeg nu ook de overige ingrediënten toe en breng langzaam aan de kook.

Stap 5:
Plaats alles in een dichte 5,7 liter stoomovenpan en plaats in de stoomoven. Dek eventueel af met een deksel of lekplaat.

Stomen            100 °C | 120 °C
Tijdsduur         150-160 minuten | 55-60 minuten

Stap 6:
Controleer op garing en dik eventueel nog iets in op de kookplaat.
Dit gerecht kunt u ook bereiden in de oven: Hetelucht Plus 110 °C gedurende dezelfde tijd. Roer af en toe wel het vlees om.

Stap 7:
Serveer met gestoomde rijst.