Rendang
De bereidingstijd is ca. 1,5 tot 3 uur.
Bereiding
Stap 1: Bak het rundvlees op hoog vermogen.
Stap 2: Vijzel of hak de peper, knoflook en Laos en meng met de geraspte gemberwortel en gemalen komijn.
Stap 3: Voeg dit bij het rundvlees en bak even mee.
Stap 4: Bak de uien kort mee en blus met 100 ml water. Voeg nu ook de overige ingrediënten toe en breng langzaam aan de kook.
Stap 5: Plaats alles in een dichte 5,7 liter stoomovenpan en plaats in de stoomoven. Dek eventueel af met een deksel of lekplaat.
Stomen 100 °C | 120 °C Tijdsduur 150-160 minuten | 55-60 minuten
Stap 6: Controleer op garing en dik eventueel nog iets in op de kookplaat. Dit gerecht kunt u ook bereiden in de oven: Hetelucht Plus 110 °C gedurende dezelfde tijd. Roer af en toe wel het vlees om.
Stap 7: Serveer met gestoomde rijst.