Ravioli van bloedsinaasappel en ricotta met vanille-roomijs en chocoladesaus
De bereidingstijd is ca. 20 tot 25 minuten.
Bereiding
Stap 1: Snijd de sinaasappelpartjes in drieën en leg ze op een zeefje.
Stap 2: Meng de ricotta, en sinaasappelpartjes (beiden zonder het vocht) met de gesneden munt, jam, Campari, wat peper en lange vingerkruim.
Stap 3: Leg de wontonvellen uit en bestrijk de randen met losgeklopt eiwit.
Stap 4: Leg de vulling ter grootte van een royale koffielepel op ieder vel, vouw het dicht zodat een driehoek ontstaat.
Stap 5: Duw het vel strak om de vulling zodat er geen lucht in de ravioli achterblijft.
Stap 6: Leg de ravioli op een bebloemd tableau. Reken op 2 ravioli per persoon.
Stap 7: Doe voor de chocoladesaus de koksroom en de chocolade in een 0,6 l stoomovenpannetje en zet het in de stoomoven.
Stomen 95 ºC Tijdsduur 10 minuten
Stap 8: Roer de saus helemaal glad. Gebruik de saus lauwwarm.
Serveren:
Stap 1: Zorg dat de ravioli goed gesloten zijn.
Stap 2: Verhit de friteuse op 165 ºC en frituur de ravioli in ca. 1 minuut krokant.
Stap 3: Leg ze op keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker.
Stap 4: Leg op ieder bord 2 ravioli speels tegen elkaar.
Stap 5: Maak een mooie bol ijs en leg deze ernaast met een muntblaadje er bovenop.
Stap 6: Druppel de saus er omheen en bestrooi het gerecht eventueel nog met wat extra poedersuiker.