Ravioli van bloedsinaasappel en ricotta met vanille-roomijs en chocoladesaus

Ravioli van bloedsinaasappel en ricotta met vanille-roomijs en chocoladesaus

20-25FruitStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • Partjes van 2 bloedsinaasappels, zonder vlies
  • ½ pakje wontonvellen
  • 200 gram ricotta
  • 1 theelepel munt, gehakt
  • Enkele muntblaadjes voor de garnering
  • 1 eetlepel sinaasappeljam
  • Scheutje Campari
  • 7 lange vingers, verkruimeld
  • Witte peper
  • 1 eiwit
  • 500 ml vanille-roomijs
  • 100 ml koksroom
  • 25 gram pure chocolade, in stukjes

Supplies

  • Hapjespan
  • Zeef
  • Stoomoven pan zonder gaatjes
  • Stoomoven
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 20 tot 25 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Snijd de sinaasappelpartjes in drieën en leg ze op een zeefje.

Stap 2:
Meng de ricotta, en sinaasappelpartjes (beiden zonder het vocht) met de gesneden munt, jam, Campari, wat peper en lange vingerkruim.

Stap 3:
Leg de wontonvellen uit en bestrijk de randen met losgeklopt eiwit.

Stap 4:
Leg de vulling ter grootte van een royale koffielepel op ieder vel, vouw het dicht zodat een driehoek ontstaat.

Stap 5:
Duw het vel strak om de vulling zodat er geen lucht in de ravioli achterblijft.

Stap 6:
Leg de ravioli op een bebloemd tableau. Reken op 2 ravioli per persoon.

Stap 7:
Doe voor de chocoladesaus de koksroom en de chocolade in een 0,6 l stoomovenpannetje en zet het in de stoomoven.

Stomen             95 ºC
Tijdsduur          10 minuten

Stap 8:
Roer de saus helemaal glad. Gebruik de saus lauwwarm.

 

Serveren:

Stap 1:
Zorg dat de ravioli goed gesloten zijn.

Stap 2:
Verhit de friteuse op 165 ºC en frituur de ravioli in ca. 1 minuut krokant.

Stap 3:
Leg ze op keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker.

Stap 4:
Leg op ieder bord 2 ravioli speels tegen elkaar.

Stap 5:
Maak een mooie bol ijs en leg deze ernaast met een muntblaadje er bovenop.

Stap 6:
Druppel de saus er omheen en bestrooi het gerecht eventueel nog met wat extra poedersuiker.