Ratatouille
De bereidingstijd is ca. 20 tot 30 minuten.
Bereiding
Stap 1: Snijd de aubergine en courgette in plakken van 1 centimeter dik en stoom dit 1 minuut op 100 °C.
Stap 2: Verdeel de paprika’s in vier stukken en verwijder de zaadlijsten. Stoom dit 2 minuten op 100 °C.
Stap 3: Verwijder het vel van de tomaten en snijd de tomaten in vier stukken. Verwijder het zaad. Kies voor het automatische programma ‘Pliceren’ of stoom anders 1 minuut op 95 °C.
Stap 4: Bak of grill de aubergine, courgette en paprika tot de gewenste kleur en garing. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5: Meng de tomaat erdoorheen en breng op smaak. Eventueel met basilicum.
Stap 6: Serveer de ratatouille op een groot bord.
Tip: Ratatouille kan zowel koud als warm worden geserveerd. De basis is altijd aubergine, courgette, tomaat, paprika, ui en knoflook. Koud wordt ratatouille vaak geserveerd met gegrild brood en warm combineert ratatouille mooi met couscous of polenta. Soms maakt men er een stoofgerecht van. Een mooie smaakmaker is naast basilicum ook wat extra olijfolie met balsamicoazijn.
Ervaar ultiem culinair genieten met Miele Generatie 7000. Ontdek keukenapparaten vol baanbrekende innovaties die dag in, dag uit het verschil maken in jouw keuken. Gemakkelijk in gebruik, uitzonderlijk geavanceerd en voor altijd smaakvolle creaties.