Pruimensoep met petite omelette

Pruimensoep met petite omelette

30-40FruitStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 250 gram pruimen, gewassen, zonder pit en fijngesneden
  • 100 ml jus d'orange
  • 200 ml port, 10 jaar oud
  • 1 kruidnagel
  • 1 pimentbes
  • ½ vanillestokje
  • ½ kaneelstokje
  • 25 gram suiker
  • 4 plakjes cake
  • 4 bolletjes kaneelijs

Supplies

  • Crème brûlée brander
  • Blender
  • Pan
  • Dichte stoomoven pan

De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Kook de pruimen in de jus d’orange met suiker en de port gaar en laat afkoelen. Pureer het geheel in de blender.

Stap 2:
Doe de pruimensoep in een dichte stoomovenpan, voeg de specerijen toe en schuif in de stoomoven.

Stomen                       75 ºC
Tijdsduur                    30 minuten

Stap 3:
Laat de soep afkoelen en verwijder de specerijen. Bewaar de soep tot gebruik in de koelkast.

Stap 4:
Steek, voor de petite omelette, de cake met een ring (doorsnede 5 à 6 cm) uit.

Stap 5:
Besprenkel de cakerondjes met de likeur en leg op elk rondje een ijsbol. Leg meteen in de vriezer.

Stap 6:
Sla ondertussen het eiwit met de suiker stijf. Verdeel het eiwit om het ijs zodat het ijs en de cake verborgen zijn. Plaats tot gebruik terug in de vriezer.

 

Serveren

Stap 1:
Neem 4 grote diepe borden en schenk hier wat pruimensoep in.

Stap 2:
Brand het eiwit van de omelette mooi goudbruin en zet deze in de soep.