Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Pruimensoep met petite omelette

Pruimensoep met petite omelette

FruitStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • Voor de pruimensoep:
  • 250 gram pruimen, gewassen, zonder pit en fijngesneden
  • 100 ml jus d'orange
  • 200 ml port, 10 jaar oud
  • 1 kruidnagel
  • 1 pimentbes
  • ½ vanillestokje
  • ½ kaneelstokje
  • 25 gram suiker
  • Voor de petite omelette:
  • 4 plakjes cake
  • 4 bolletjes kaneelijs

Benodigdheden

  • Blender
  • Crème brûlée brander
  • Pan
  • Dichte stoomovenpan

Stap 1:
Kook de pruimen in de jus d’orange met suiker en de port gaar en laat afkoelen. Pureer het geheel in de blender.

Stap 2:
Doe de pruimensoep in een dichte stoomovenpan, voeg de specerijen toe en schuif in de stoomoven.

Functie: Stomen
75 ºC, gedurende 30 minuten

Stap 3:
Laat de soep afkoelen en verwijder de specerijen. Bewaar de soep tot gebruik in de koelkast.

Stap 4:
Steek, voor de petite omelette, de cake met een ring (doorsnede 5 à 6 cm) uit.

Stap 5:
Besprenkel de cakerondjes met de likeur en leg op elk rondje een ijsbol. Leg meteen in de vriezer.

Stap 6:
Sla ondertussen het eiwit met de suiker stijf. Verdeel het eiwit om het ijs zodat het ijs en de cake verborgen zijn. Plaats tot gebruik terug in de vriezer.

 

Serveren

Neem 4 grote diepe borden en schenk hier wat pruimensoep in. Brand het eiwit van de omelette mooi goudbruin en zet deze in de soep.

Deel dit artikel: