Pruimensoep met petite omelette
Stap 1: Kook de pruimen in de jus d’orange met suiker en de port gaar en laat afkoelen. Pureer het geheel in de blender.
Stap 2: Doe de pruimensoep in een dichte stoomovenpan, voeg de specerijen toe en schuif in de stoomoven.
Functie: Stomen 75 ºC, gedurende 30 minuten
Stap 3: Laat de soep afkoelen en verwijder de specerijen. Bewaar de soep tot gebruik in de koelkast.
Stap 4: Steek, voor de petite omelette, de cake met een ring (doorsnede 5 à 6 cm) uit.
Stap 5: Besprenkel de cakerondjes met de likeur en leg op elk rondje een ijsbol. Leg meteen in de vriezer.
Stap 6: Sla ondertussen het eiwit met de suiker stijf. Verdeel het eiwit om het ijs zodat het ijs en de cake verborgen zijn. Plaats tot gebruik terug in de vriezer.
Neem 4 grote diepe borden en schenk hier wat pruimensoep in. Brand het eiwit van de omelette mooi goudbruin en zet deze in de soep.